FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Nastavlja se revitalizacija karlovačke Zvijezde

KARLOVAC, 24. studenog 2004. (Hina) - U sklopu zamjenjivanja dotrajalekanalizacije iza zgrade glavne pošte u karlovačkoj staroj gradskojjezgri Zvijezdi obavit će se istražni arheološki radovi, najavljeno jedanas na tiskovnoj konferenciji Grada Karlovca i karlovačkogKonzervatorskog odjela Ministarstva kulture.
KARLOVAC, 24. studenog 2004. (Hina) - U sklopu zamjenjivanja dotrajale kanalizacije iza zgrade glavne pošte u karlovačkoj staroj gradskoj jezgri Zvijezdi obavit će se istražni arheološki radovi, najavljeno je danas na tiskovnoj konferenciji Grada Karlovca i karlovačkog Konzervatorskog odjela Ministarstva kulture.

Arheološka istraživanja na dubini od sedam i osam metara trebaju odgovoriti na nepoznanice o nekadašnjem sjevernom ulazu u bedemima opasan stari dio Karlovca, između Banskog bastiona na Kupi i Karlovog bastiona na Gazi. Cilj je utvrditi gdje su bili zidovi bedema, a gdje zemljani nasip, tj. gdje se voda puštala u rovove oko grada za obranu od turske opasnosti.

Natječaj za odabir izvođača arheoloških istraživanja objavljen je jučer, vrijedan je 100 tisuća kuna, a obavljat će se pod nadzorom Konzervatorskog odjela u Karlovcu, rečeno je.

To je samo dio aktivnosti na zaštiti i revitalizaciji Zvijezde, rekao je Miro Bjeloš, pročelnik za prostorno planiranje i upravljanje imovinom Grada Karlovca. U tijeku je dva milijuna kuna vrijedna intervencija na Zvijezdi, koja uključuje i pripremne radove za rekonstrukciju Radićeve ulice u pješačkoj zoni.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙