FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

MESIĆ PRIMIO WUYUGINMUGE I TURSKOG VELEPOSLANIKA

ZAGREB, 24. studenog 2004. (Hina) - Predsjednik Republike StjepanMesić u srijedu je odvojeno primio izaslanstvo Svekineskoga narodnogkongresa na čelu s potpredsjednicom Stalnog odbora Wuyungimuge, te uoproštajni posjet turskog veleposlanika u Hrvatskoj Ufuka TevfikaOkyayueza, priopćio je Ured predsjednika.
ZAGREB, 24. studenog 2004. (Hina) - Predsjednik Republike Stjepan Mesić u srijedu je odvojeno primio izaslanstvo Svekineskoga narodnog kongresa na čelu s potpredsjednicom Stalnog odbora Wuyungimuge, te u oproštajni posjet turskog veleposlanika u Hrvatskoj Ufuka Tevfika Okyayueza, priopćio je Ured predsjednika.

U razgovoru s Wuyungimuge je, kaže se u priopćenju, Mesić ponovio kako je hrvatsko stajalište, jedinstvena Kina, te je pritom naglasio kako naše dvije zemlje imaju odlične odnose i to na svim razinama.

Kako je istaknuo, potrebno je nastojati na daljnjem jačanju razvoja gospodarskih odnosa između dviju zemalja, a Hrvatska, kroz svoje luke i svojim auto-cestama, otvara Kini veliko europsko tržište, dodaje se u priopćenju.

Wuyungimuge je naglasila da je Mesić svojim posjetom Kini 2002. godine, pridonio razvoju prijateljstva i suradnje između dviju zemalja.

"Zajednička izjava o produbljivanju prijateljstva između Kine i Hrvatske, koju ste tada potpisali", rekla je Wuyungimuge," postala je temeljem daljnjeg razvoja naših dviju zemalja".

Mesić je iskoristio ovu prigodu da pozove kineskog predsjednika da posjeti Hrvatsku, dodaje se u priopćenju.

Turskom veleposlaniku Ufuku Tevfiku Okyayuezu je uručio odličje Red kneza Branimira s ogrlicom za "osobit doprinos razvitka prijateljskih odnosa i suradnje između Hrvatske i Turske", kaže se u priopćenju.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙