FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

MINISTAR VUKELIĆ U KINI

PEKING, 8. studenog 2004. (Hina) - Ministar gospodarstva, rada ipoduzetništva Branko Vukelić susreo se u ponedjeljak u Pekingu, prvogdana posjeta Kini, sa zamjenikom kineskog ministra za razvojne reformeZhu Zhixinom, zamjenikom predsjednika kineskog savjeta za promidžbumeđunarodne trgovine Yu Pingom i zamjenikom ministra trgovine YuGuangzhouom, priopćilo je Ministarstvo gospodarstva.
PEKING, 8. studenog 2004. (Hina) - Ministar gospodarstva, rada i poduzetništva Branko Vukelić susreo se u ponedjeljak u Pekingu, prvog dana posjeta Kini, sa zamjenikom kineskog ministra za razvojne reforme Zhu Zhixinom, zamjenikom predsjednika kineskog savjeta za promidžbu međunarodne trgovine Yu Pingom i zamjenikom ministra trgovine Yu Guangzhouom, priopćilo je Ministarstvo gospodarstva.

U ponedjeljak je također održana je VIII. sjednica Mješovitog hrvatsko-kineskog gospodarskog odbora, koji se sastaje na temelju potpisanog Ugovora o trgovinskoj i gospodarskoj suradnji između Hrvatske i Kine.

Ovo je prvi posjet hrvatskog ministra gospodarstva Kini, nakon 1999. godine, s ciljem razvijanja i unapređivanja ukupnih gospodarskih odnosa između dvije zemlje, navodi se u priopćenju.

Neuravnotežena robna razmjena nije u interesu niti jednoj strani i kineske će vladine institucije posebno informirati i poticati svoje tvrtke na suradnju s hrvatskim partnerima. Obje strane će poticati također i sudjelovanje hrvatski i kineskih tvrtki na značajnijim gospodarskim izložbama u obje zemlje zbog boljeg upoznavanja šire javnosti s asortimanom ponude, kao i za učestalije razmjene trgovinskih misija i jačanje suradnje institucija koje zastupaju interese gospodarstvenika, stoji u priopćenju.

Hrvatska strana je na sastancima istaknula komparativne prednosti zemlje s posebnim naglaskom na ulogu i značaj hrvatskih luka i slobodnih zona, s obzirom na povoljan geografski položaj i dobru infrastrukturalnu povezanost sa zemljama regije. Kao područje od posebnog hrvatskog interesa i mogućnosti za daljnji razvoj bilateralne gospodarske suradnje, ministar Vukelić istaknuo je sudjelovanje hrvatskih tvrtki u Kini u infrastrukturalnim i energetskim projektima, osnivanje zajedničke proizvodnje na području drvne i metaloprerađivačke industrije, izvoz hrvatskih poljoprivredno-prehrambenih proizvoda, kao i nastavak uspješne suradnje na području farmaceutske industrije, naglašava se u priopćenju.

Vukelić će u utorak razgovarati s kineskim ministrom trgovine Bo Xilaijem, nakon čega će otputovati u Šangaj, najveće poslovno središte Kine.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙