FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SABOR: POČELO GLASOVANJE O AMANDMANIMA NA PRORAČUN ZA 2005.

ZAGREB, 24. studenog 2004. (Hina) - Prihvaćanjem svih pet Vladinihamandmana Hrvatski je sabor danas počeo raspravu i glasovanje oamandmanima na prijedlog državnog proračuna za iduću godinu.
ZAGREB, 24. studenog 2004. (Hina) - Prihvaćanjem svih pet Vladinih amandmana Hrvatski je sabor danas počeo raspravu i glasovanje o amandmanima na prijedlog državnog proračuna za iduću godinu.

Vlada je predložila državni proračun od 90,9 milijarda kuna te je na jučerašnjoj izvanrednoj sjednici odbila svih 325 zastupničkih amandmana.

Po jednom od Vladinih amandmana, koje je saborska većina prihvatila, za 80 milijuna kuna povećani su izvozni poticaji, a 2,1 milijun kuna ušteđenih na međunarodnim članarinama Ministarstva financija usmjereno je u HAZU.

Ostali Vladini amandmani, kako je protumačio ministar financija Ivan Šuker, tehničke su naravi - njima se preraspoređuje novac unutar pojedinih ministarstava (obrane, znanosti, poljoprivrede), ali se konačne stavke ne mijenjaju.

Predsjednik Hrvatskog sabora Vladimir Šeks izračunao je da bi, ako se o svakom od 325 zastupničkih amandmana u prosjeku raspravlja i glasuje oko tri minute, današnja rasprava mogla trajati 15 i pol sati.

Stoga je Hrvatski sabor prihvatio prijedlog Kluba HDZ-a da se o amandmanima glasuje "ručno", a ne elektroničkim sustavom, jer će to, kažu, ubrzati raspravu.

Na početku rasprave zastupnici HSP-a zamjerili su Vladi da u proračunu za 2005. nije predvidjela stavke za Hrvatski memorijalno-dokumentacijski centar Domovinskog rata.

Na to je predsjednik Hrvatskog sabora Šeks rekao kako mu je poznato da je Vlada novac za Centar predvidjela u Ministarstvu kulture, ali i istaknuvši da je tekst proračuna završen te da više, izvan podnesenih amandmana, nema mogućnosti promjena.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙