FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

NAJAVA DOGAĐAJA - SVIJET - ZA ČETVRTAK, 28. LISTOPADA

ZAGREB, 28. listopada 2004. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje izsvijeta za četvrtak, 28. listopada.
ZAGREB, 28. listopada 2004. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje iz svijeta za četvrtak, 28. listopada.

ZAGREB - Bugarski predsjednik Georgi Parvanov dolazi u dvodnevni službeni posjet Hrvatskoj. Prvog dana boravka u Hrvatskoj, Parvanov će se u Zagrebu susresti sa svojim domaćinom predsjednikom Stjepanom Mesićem (10.15 sati, Ured Predsjednika, izjave za novinare nakon sastanka), predsjednikom Hrvatskog sabora Vladimirom Šeksom (13 sati, dvorana Ante Starčevića, Hrvatski sabor, ) i premijerom Ivom Sanaderom (12.20 sati, zgrada Vlade). Bugarsko izaslanstvo će 29. listopada posjetiti Dubrovnik. Ovo je drugi posjet bugarskog predsjednika Parvanova Hrvatskoj. Hrvatsku je prvi put posjetio u srpnju 2002., dok je predsjednik Mesić u službenom posjetu Bugarskoj boravio u srpnju 2003. godine.

ZAGREB - Jean-Claude Juncker, predsjednik luksemburške vlade dolazi u službeni posjet Hrvatskoj. Junckera će u Zagrebu primiti hrvatski premijer Ivo Sanader (11.05 sati, Vlada, izjave za novinare 11.55 sati), Predsjednik Republike Stjepan Mesić (12,30 sati u Uredu predsjednika) i predsjednik Hrvatskog sabora Vladimir Šeks (14.50 sati, dvorana Ante Starčevića, Hrvatski sabor).

RAMALLAH - Palestinski predsjednik Jaser Arafat primit će u Ramallahu ministra vanjskih poslova Luksemburga. Bit će to Arafatovo prvo pojavljivanje u javnosti nakon nedavnih vijesti o pogoršanju njegova zdravstvenog stanja.

STRASBOURG - Europski parlament glasovat će o prijedlogu proračuna za 2005. godinu. U četvrtak će završiti četverodnevno plenarno zasjedanje, tijekom kojega, unatoč najavama, nije glasano o sastavu nove Europske komisije predsjednika Josea Manuela Barossa. Zbog premale potpore parlamentaraca novom sastavu Komisije, Barosso je povukao prijedlog.

BERLIN - Ruski premijer Mihail Fradkov posjetit će Njemačku, gdje će se susresti s kancelarom Gerhardom Schroederom. Dvojica dužnosnika razgovarat će o bilateralnim odnosima i pitanjima povezanima s Europskom unijom.

BERLIN - Srbijanski predsjednik Boris Tadić sastat će se drugog dana službenog posjeta Njemačkoj s ministrom vanjskih poslova Joschkom Fischerom i ministrom gospodartstva Wolfgangom Clementom. Tadić je u srijedu, nakon razgovora s kancelarom Gerhardom Schroederom, odbacio svaku mogućnost osamostaljenja i podjele Kosova. Njemački se kancelar, prema Tadićevim riječima, složio sa stajalištima srbijanskog državnog vrha.

Dežurni urednici:

Noć: Bernard Ćavar

Prije podne: Duška Gerić Koren

Poslije podne: Domagoj Janković

Navečer: Darko Vlahović

telefon: 385 1 4808 645

telefax: 385 1 4808 822

e-mail: vpdesk@hina.hr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙