FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

DP: VEČERNJE NOVOSTI O SLUČAJU UHIĆENIH BEOGRADSKIH STUDENATA

ZAGREB, 23. studenog 2004. (Hina) - Suđenje beogradskim studentima biloje nepravedno i nabijeno emocijama, izjavio je za agenciju Betavisoki, dobro informirani izvor koji je želio da ostati neimenovan,pišu beogradske Večernje novosti od utorka u prilogu o slučajubeogradskih studenata koji su se na središnjem zagrebačkom trgufotografirali sa slikom četničkog vođe Draže Mihailovića.
ZAGREB, 23. studenog 2004. (Hina) - Suđenje beogradskim studentima bilo je nepravedno i nabijeno emocijama, izjavio je za agenciju Beta visoki, dobro informirani izvor koji je želio da ostati neimenovan, pišu beogradske Večernje novosti od utorka u prilogu o slučaju beogradskih studenata koji su se na središnjem zagrebačkom trgu fotografirali sa slikom četničkog vođe Draže Mihailovića.

Večernje novosti navode da je isti izvor rekao Beti da je jedan dva svjedoka iznio niz neistinitih činjenica i nepouzdanih informacija, uplićući u svoju priču veliki broj nepotvrđenih pojedinosti, spominjući čak i zločine počinjene u vrijeme Domovinskog rata. "Svjedok je nerealno proširio svoju priču, iznoseći sve i svašta uz teatralan nastup, tako da su se u jednom trenutku na njegove riječi nasmijali čak i neki novinari, poslije čega je sudac dvoje novinara udaljio iz sudnice, a svjedoka je pustio da govori", rekao je izvor, prenosi list.

List prenosi i izjavu beogradske studentice koju je sud oslobodio optužbi. "'Uplašili smo se! Ležimo na krevetu u hrvatskom zatvoru i ne znamo šta će biti. Ništa praktično nismo uradili, a uhapšeni smo', priča Danja Božanić, studentica arhitekture, koju je ni krivu ni dužnu hrvatska policija uhapsila na Trgu bana Jelačića", piše list.

"Došli smo da vidjeti Picassovu izložbu u Zagrebu, izašli smo iz autobusa i raštrkali se po Trgu da se slikamo. Okrenula sam se i vidjela jednog mladića kako udara Stevana Vraneševića. Još nekoliko ih je pritrčalo. Mislila sam da će ga ubiti. Cijela glava mu je bila krvava. U šoku sam gledala, a onda sam im prišla i oni su se nekako udaljili. Izvadila sam maramicu da obrišem Stevana. Usta su mu bila krvava, arkada polomljena... Premlatili su ga, a svjedoci su na suđenju rekli da je bilo samo guranja", rekla je Danja Božanić listu.

"Nisam vidjela kako je počelo. Trajalo je dvije-tri minute, ne mogu ni da se sjetim svega. Netko je zvao policiju i oni su nas uhapsili. U zatvoru su bili korektni prema nama, čak ljubazni. Mene su smjestili u ćeliju sa kolegicom Mirjanom Ćerković. Bilo me je strah, jer ne znam šta će dalje biti, ali sam zaspala. Valjda sam bila premorena. Sutradan smo čekali u ćeliji i odveli su nas na suđenje. Dobro sam zapamtila mladića koji je napao Stevana, bio je u zelenoj jakni i za glavu viši od mog kolege, a svjedoci su dali drugačiji opis i rekli da su istog rasta i konstitucije", rekla je listu Danja Božanić.

Neposredno prije početka prosvjeda studenata arhitekture na beogradskom fakultetu radi presude beogradskim studentima netko je na oglasnu ploču stavio plakat s likom Draže Mihailovića, piše među ostalim beogradski list i navodi izjavu jednog studenta koji tvrdi da su, nakon što je on skinuo i u koš za smeće bacio taj plakat, novinari hrvatske televizije plakat izvadili iz koša i ponovno stavili kako bi ga snimili.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙