FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

NASTAVLJAJU SE PROSVJEDI U KIJEVU

KIJEV, 23. studenog 2004. (Hina/AFP) - Gotovo 3.000 prosvjednika nalazise i dalje na Trgu neovisnosti u Kijevu gdje su pristaše oporbenogpredsjedničkog kandidata Viktora Juščenka postavili više od 200šatora, javlja u utorak France presse.
KIJEV, 23. studenog 2004. (Hina/AFP) - Gotovo 3.000 prosvjednika nalazi se i dalje na Trgu neovisnosti u Kijevu gdje su pristaše oporbenog predsjedničkog kandidata Viktora Juščenka postavili više od 200 šatora, javlja u utorak France presse.

Noć je protekla mirno iako je Juščenko, koji optužuje pobjednika izbora, proruskog premijera Viktora Janukoviča, za izbornu prijevaru, upozorio sinoć da će policija silom ukloniti šatore i tribine postavljene na trgu.

Gotovo 100.000 njegovih pristaša prosvjedovalo je u ponedjeljak na tom središnjem gradskom trgu, a na današnjim prosvjedima očekuje ih se još i više.

Ukrajinski parlament trebao bi se tijekom dana okupiti na izvanrednoj sjednici i razmotriti rezultat izbora. Gradske vlasti Kijeva pozvale su parlament da rezultat ne priznaju.

Sjedinjene Države i Europska unija ustvrdile su da je na izborima bilo "velikih nepravilnosti". Ruski predsjednik Vladimir Putin čestitao je pak Janukoviču na "uvjerljivoj" pobjedi.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙