FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: HRVATSKA U 12,30 SATI

ZAGREB, 23. studenog 2004. (Hina) - Pregled važnijih vijesti izHrvatske do 12,30 sati.
ZAGREB, 23. studenog 2004. (Hina) - Pregled važnijih vijesti iz Hrvatske do 12,30 sati.

ZAGREB - Predsjednik Velikog vijeća Nezavisnog sindikata zaposlenih u srednjim školama Vilim Ribić je najavio na današnjoj konferenciji za novinare da će Ujedinjeni sindikati predškolskog odgoja, osnovnog i srednjeg školstva te znanosti održat sutra u Zagrebu na Trgu svetoga Marka prosvjed zbog zanemarivanja prosvjete i znanosti te premalog izdvajanja za taj sustav u proračunu za 2005. Iako su sindikati danas iz Vlade dobili poziv na pregovore o božićnici, daru za djecu i osnovici za plaće, Ribić ističe kako od tih "pregovora ne očekuje ništa". Ocijenio je da je to znak da se ne pregovara o cijeni rada, već se zaposlenicima nudi ostatak ostataka.

ZAGREB - Klub HNS/PGS-a u Hrvatskom saboru odustat će od zahtjeva da u sastav Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa uđe i jedan njihov član. Klub je u Povjerenstvo ranije kandidirao Nikolu Vuljanića, no predsjednik Kluba Dragutin Lesar je na konferenciji za novinare najavio da će od Kluba danas zatražiti da odustane od svog kandidata, što će, uvjeren je, Klub i učiniti. "Više ne želimo biti prepreka ustrojavanju Povjerenstva, a naša će odluka ići na dušu Tomčiću i Račanu", kazao je Lesar. Objasnio je da su predsjednici SDP-a i HSS-a, Ivica Račan i Zlatko Tomčić, u pregovorima oporbenih klubova oko zajedničkih kandidata za članove Povjerenstva ocijenili da mjesto u Povjerenstvu treba pripasti HSP-u.

ZAGREB - Predsjednik Srpske narodne stranke (SNS) Milan Đukić je danas ocijenio da susret premijera Ive Sanadera s premijerom SiCG u Beogradu nije bio povijesni, baš kao ni Sporazum o zaštiti nacionalnih manjina koji je ondje potpisan. Đukić je na konferenciji za novinare u SNS-u ocijenio da je to "bila tek usiljena bilateralna dekoracija". "Divne riječi prosipaju se o međusobnoj suradnji, a ni jedna država nije povukla optužbe o kolektivnoj odgovornosti", rekao je Đukić govoreći o proteklom ratu. Đukić je ustvrdio da uzajamne posjete proizlaze iz očekivanja Europske unije koja traži da susjedne države bolje surađuju.

ZAGREB - Pripadnici specijalne policijske jedinice "Alfe" spasili su sinoć 27-godišnjaka koji se pokušao ubiti u automobilu tako što je na ispušnu cijev spojio crijevo usisavača i sproveo ju u kabinu vozila, izvijestila je danas zagrebačka policija. Mladić je zadržan zadržan na bolničkom liječenju zbog psihičke rastrojenosti i, kako se otkrilo, predoziranja većom količinom lijekova. Policija nije otkrila identitet muškarca niti razloge zbog kojih se pokušao ubiti.

ZAGREB - Umirovljenog policajca Ratimira Vuraića s dva uboda nožem u trbuh jučer je usmrtio njegov 19-godišnji sin u obiteljskoj kući na području Sesveta, izvijestila je danas zagrebačka policija. Glasnogovornica zagrebačke policije Gordana Vulama kazala je da se nesreća dogodila tijekom obiteljske svađe u kojoj je mladić želio zaštititi svoju 42-godišnju majku.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙