FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

NAJAVA DOGAĐAJA - SVIJET - ZA NEDJELJU, 21. STUDENOGA

ZAGREB, 21. studenog 2004. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje zanedjelju, 21. studenoga.
ZAGREB, 21. studenog 2004. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za nedjelju, 21. studenoga.

KIJEV - Održat će se drugi krug predsjedničkih izbora u Ukrajini između prozapadnog kandidata oporbe Viktora Juščenka i proruskog kandidata pozicije, sadašnjeg premijera Viktora Janukoviča. U prvom krugu izbora, održanom 31. listopada, pobijedio je Juščenko, ali s minimalnom prednošću od tek 156 tisuća glasova, pa se predviđa da bi ovi izbori mogli biti među najizjednačenijima i najnapetijima u

povijesti Ukrajine. Svoje će povjerenje jednom od dvojice kandidata moći dati više od 37 milijuna birača. Odaziv u prvom krugu bio je 75 posto, što pokazuje koliko značenje imaju ovi izbori, a ispitivanja mišljenja javnosti daju naslutiti da će se birači u drugom krugu odazvati u još većem broju.

CARTAGENA - U posjet Kolumbiji stiže američki predsjednik George Bush, koji će se sastati s kolumbijskim kolegom Alvarom Uribom.

TEL AVIV - Američki državni tajnik Colin Powell trebao bi stići u Izrael na razgovore s izraelskim i palestinskim čelnicima radi novog poticaja mirovnom procesu nakon smrti palestinskog vođe Jasera Arafata.

KOELN - Muslimanske udruge u Njemačkoj organiziraju prosvjed pod nazivom "Rukom pod ruku za mir i protiv terora", na kojemu se očekuje približno 30 tisuća prosvjednika. Skupu koji je ponajprije usmjeren protiv islamskog terorizma nazočit će i visoki pripadnici njemačkog političkog i kulturnog života. U njemačkoj javnosti u posljednje se vrijeme proširio strah da bi vjerski nemiri koji su zahvatili susjednu Nizozemsku mogli prijeći i na Njemačku.

DAR ES SALAM - Glavni tajnik UN-a Kofi Annan nastavlja afričku turneju, tijekom koje će u egipatskom Charm el-Cheiku sudjelovati na međunarodnoj konferenciji o Iraku (22. i 23.11.), i na 10. summitu frankofonije u Ouagadougouu (26. i 27.11.)

DEŽURNI UREDNICI:

Noć: Sanja Biluš

Prijepodne: Darko Vlahović

Poslijepodne: Duška Gerić Koren

Navečer: Maša Taušan

Tel.: **385 1 4808 645

Fax.: **385 1 4808 822

E-mail: vpdeskŽhina.hr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙