FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

sindikati prosvjete nastavljaju pregovore s ministarstvom

ZAGREB, 10. studenog 2004. (Hina) - Sindikati prosvjete i znanosti kojitraže povećanje plaća i reforme u svojem sustavu, dogovorili su danasu Ministarstvu znanosti da će ovoga tjedna nastaviti razgovore oizradi Sporazuma o partnerstvu.
ZAGREB, 10. studenog 2004. (Hina) - Sindikati prosvjete i znanosti koji traže povećanje plaća i reforme u svojem sustavu, dogovorili su danas u Ministarstvu znanosti da će ovoga tjedna nastaviti razgovore o izradi Sporazuma o partnerstvu.

Tri sindikata su u dogovoru s resornim ministarstvom već izradili prijedlog sporazuma "Partnerstvo za prosvjetu i znanost" u koji su pretočili svoje zahtjeve, no početkom tjedna ponuđen im je samo deklarativni tekst bez rokova i obveza.

Danas su pak s predstavnicima Ministarstva razgovarali o novom prijedlogu sporazuma, a to bi trebali nastaviti i idućih dana, rekao je Hini čelnik Sindikata hrvatskih učitelja Mato Elkaz.

"Razgovor je bio koristan jer smo iznijeli svoja stajališta, no za konkretizaciju sporazuma potrebne su nam informacije iz Vlade s koliko novca Ministarstvo znanosti može raspolagati", rekao je Elkaz.

Dodao je da oko zahtjeva za poboljšanjem materijalnog položaja zaposlenih i kvalitete sustava obrazovanja i znanosti nema spora, no problem je hoće li proračunska sredstva biti dostatna za ostvarenje zahtjeva.

Sindikati očekuju da će se do petka točno znati okviri u kojima se može kretati sporazum i hoće li ga uopće biti.

Uspiju li sklopiti sporazum koji bi sadržavao nositelje i rokove za ispunjenje zahtjeva, sindikati će odustati od štrajka najavljenog za kraj studenog.

Sindikati prosvjete i znanosti u petak bi se trebali sastati s premijerom Ivom Sanaderom, no još nisu dobili službeni poziv, najavio je Elkaz.

S premijerom bi trebali razgovarati o problemima u sustavu znanosti i obrazovanja, a predstavit će mu svoje zahtjeve i zatražiti podršku u njihovu ostvarenju.

Sindikati traže povećanje plaća kojim bi se pratio rast plaća u gospodarstvu i uklanjanje njihova 12 postotnog zaostajanja za gospodarstvom u iduće tri godine, selektivan pristup prosvjeti, izdvajanje za obrazovanje 6,5 posto BDP-a te reformu obrazovanja.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙