FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: HRVATSKA U 12,30 SATI

ZAGREB, 22. studenog 2004. (Hina) - Pregled važnijih vijesti izHrvatske do 12,30 sati.
ZAGREB, 22. studenog 2004. (Hina) - Pregled važnijih vijesti iz Hrvatske do 12,30 sati.

GAJ - Jedanaestogodišnji dječak iz Gaja, nedaleko Lipika, poginuo je jučer oko 17 sati u obiteljskoj šumi od protupješačke odskočne mine, potvrdila je danas policija. Po riječima roditelja, njihov sin Josip Nenadović, učenik petog razreda osnovne škole "Grigor Vitez", jučer između 15,30 i 16 sati uputio se od kuće, a oko 17 sati iz obližnje šume začula se snažna eksplozija. Ne sluteći o čemu se radi, tek oko 21 sat kad se Josip nije vratio kući, mještani Gaja, policija i vatrogasci pokrenuli su potragu. Nažalost, dječakovo mrtvo tijelo pronađeno je noćas na rubu odlagališta za drvnu masu između Gaja i Kukunjevca, stotinjak metara od ceste. Očevid je obavljen danas prijepodne, a istražni sudac Županijskog suda u Požegi Branimir Miljević je izjavio da je mina koja ga je usmrtila, po svoj prilici zaostala iz Domovinskog rata te da je na tome dijelu za vrijeme ratnih operacija bila je crta razgraničenja.

ZAGREB - Broj nezaposlenih u Hrvatskoj premašio je 300 tisuća - potkraj listopada ove godine u Hrvatskom zavodu za zapošljavanje (HZZ) bile je evidentirano 307.508 nezaposlenih osoba. To je za 2,7 posto ili za 8.039 osoba više u odnosu na prethodni mjesec, a za 4.805 osoba ili 1,5 posto manje nego u listopadu 2003. Stopa registrirane nezaposlenosti tako je prešla razinu od 18 posto te, po prvim podacima Državnog zavoda za statistiku, za listopad iznosi 18,1 posto, prema 17,6 posto za rujan i 17,2 posto za kolovoz.

ZAGREB - Prosječna mjesečna isplaćena neto plaća po zaposlenom u pravnim osobama u Hrvatskoj za rujan ove godine po prvim je podacima Državnog zavoda za statistiku iznosila 4.132 kune. Usporedi li se sa mjesecom prije proizlazi da je prosječna neto plaća za rujan bila za 46 kunu ili za 1,1 posto manja od one isplaćene za kolovoz. Istodobno je prosječna mjesečna bruto plaća po zaposlenom u pravnim osobama za rujan iznosila 5.925 kune. U odnosu na mjesec prije to je smanjenje prosječne bruto plaće za 70 kuna ili za oko 1,1 posto.

ZAGREB - Istaknute javne osobe, njih 215, potpisale su izjavu kojom izražavaju duboko zgražanje i negodovanje zbog nastupa Aleksandra Tijanića u emisiji "Nedjeljom u dva". Potpisnici izjave smatraju da je Tijanić, sadašnji direktor televizije Srbije i nekadašnji ministar informiranja, jedan od najistaknutijih pobornika i izvršitelja agresorske politike Slobodana Miloševića. Njegovo gostovanje drže teškim promašajem uređivačke politike Informativnog programa HTV-a. Jednako skandaloznim smatraju da se u istoj emisiji, emitiranoj 14. studenoga, pojavio i Brana Crnčević, jedan od vodećih ideologa velikosrpske politike, koji, kako upozoravaju, od nje ne odustaje ni nakon pada Slobodan Miloševića.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙