FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Pula: Odbor za referendum registriran kao udruga

PULA,21. studenoga(Hina) - Predsjednik Odbora za referendum BrunoPoropat izvijestio je danas kako je taj odbor, zbog interesa građanaIstre za ostvarenjem ljudskih prava i slobode da i sami sudjeluju uodlučivanju o najvažnijim pitanjima razvoja, prošlog tjednaregistriran kao udruga građana.
PULA,21. studenoga(Hina) - Predsjednik Odbora za referendum Bruno Poropat izvijestio je danas kako je taj odbor, zbog interesa građana Istre za ostvarenjem ljudskih prava i slobode da i sami sudjeluju u odlučivanju o najvažnijim pitanjima razvoja, prošlog tjedna registriran kao udruga građana.

Po njegovim riječima, u središtu interesa te udruge bit će i dalje osporavanje malverzacija zemljištem u kojima, kako je rekao, "sudjeluju predsjednik Županijske skupštine Stevo Žufić, istarski župan Ivan Jakovčić te saborski zastupnik Damir Kajin".

"Oni su već pokazali da strahuju od građana i od raspisivanja referenduma čime su dokazali kako su njihove izjave o izgradnji građanske Istre bile lažne", ustvrdio je Poropat. Podsjetio je i kako oni "nisu niti godinu dana nakon što im je upućen zahtjev raspisali referendum kojim bi se osporile malverzacije zemljištem". Time, smatra Poropat, samo potvrđuju svoje privatne interese u tim malverzacijama.

"Izgradnja građanske Istre tako postaje još jedna izdaja čelnika IDS-a, a nakon što su se ti isti ljudi po onome što čine odrekli autonomije i revizije privatizacije, i antifašizam za njih ostaje samo farsa i kulisa za kupovanje glasova", kazao je Poropat.

Član Odbora za referendum Damir Radnić izrazio je žaljenje što se, kako je rekao, "istarski župan odriče svih istarskih vrijednosti".

Ustvrdio je kako "iza svih malverzacija čelnika IDS-a zemljištem u Istri stoji zapravo banka ekstremnog austrijskog desničara Jorga Heidera". "Na malverzacijama i preprodaji zemljišta u Istri najviše će zaraditi banka Jorga Heidera što samo dokazuje kako vrh IDS-a pomaže financijskom jačanju austrijske neonacističke desnice", rekao je Radnić.

Dodao je kako je "Odbor za referendum o tome obavijestio Centar "Simon Wiesenthal", međunarodnu organizaciju koja postoji da bi sačuvala uspomenu na holokaust te pratila jačanje neonacističkih snaga u svijetu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙