FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

MAKEDONSKI REFERENDUM O TERITORIJALNOJ ORGANIZACIJI LOKALNE SAMOUPRAVE NIJE USPIO

SKOPLJE, 7. studenog 2004. (Hina) - Prve nepotpune rezultatereferenduma o teritorijalnoj organizaciji lokalne samouprave uMakedoniji Državna izborna komisija, kako je najavljeno, trebala bipriopćiti nakon ponoći, međutim, prema podacima vladajuće strankeSocijaldemokratskog saveza na referendum se odazvalo 27 posto birača,odnosno oko 420 tisuća građana.
SKOPLJE, 7. studenog 2004. (Hina) - Prve nepotpune rezultate referenduma o teritorijalnoj organizaciji lokalne samouprave u Makedoniji Državna izborna komisija, kako je najavljeno, trebala bi priopćiti nakon ponoći, međutim, prema podacima vladajuće stranke Socijaldemokratskog saveza na referendum se odazvalo 27 posto birača, odnosno oko 420 tisuća građana.

Iz elektronskog centra Koordinacijskog tijela koje je vodilo kampanju za referendum, priopćeno je da je odaziv bio 38 posto, odnosno 550 tisuća građana. Koordinacijsko tijelo upozorilo je na niz nepravilnosti u tijeku glasovanja i najavio žalbe Državnoj izbornoj komisiji.

Svoje je podatke objavila i stranka Albanaca Demokratska unija za integraciju koja tvrdi da je na referendumu glasovalo samo 18 posto građana. Kao što se očekivalo, Albanci su u potpunosti bojkotirali referendum.

Prema stručnjacima koji su večeras komentirali rezultate referenduma, zainteresiranost građana za referendum smanjio se kad su Sjedinjene Američke Države priznale ustavno ime Republike Makedonije, što su građani doživjeli kao jamstvo sigurnosti i zaštite teritorijalnog integriteta Makedonije.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙