FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

RUSI I BJELORUSI OSUĐUJU AMERIČKE SANKCIJE PREMA BJELORUSIJI

MINSK, 21. listopada 2004. (Hina/AFP) - Bjelorusko ministarstvovanjskih poslova osudilo je u četvrtak američke "sankcije" protivBjelorusije donesene u sklopu zakona čiji je cilj demokratizacija tebivše sovjetske države, ocijenivši ga "otvoreno neprijateljskim".
MINSK, 21. listopada 2004. (Hina/AFP) - Bjelorusko ministarstvo vanjskih poslova osudilo je u četvrtak američke "sankcije" protiv Bjelorusije donesene u sklopu zakona čiji je cilj demokratizacija te bivše sovjetske države, ocijenivši ga "otvoreno neprijateljskim".

"To je otvoreno iskazivanje neprijateljstva. Bjelorusija osuđuje svaki pokušaj diktata i pritiska SAD-a na našu zemlju. Spremni smo poduzeti odgovarajuće mjere", kaže se u priopćenju ministarstva te se SAD optužuje za nepoštivanje suvereniteta Bjelorusije.

Ruski ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov također je osudio američke "sankcije" prema Bjelorusiji. "Smatramo da sankcije ne rješavaju probleme i ne podupiremo upotrebu takvog načina bez obzira o kojoj je državi riječ", kazao je Lavrov.

Američki je kongres početkom listopada usvojio dokument pod nazivom "Belarus Democracy Act of 2004" koji je potaknuo vlasti u Minsku na oštru reakciju. Cilj dokumenta je potaknuti demokratizaciju bjeloruskih institucija, a za projekte što će ih pokrenuti nevladine organizacije osigurana su financijska sredstva. Zakonom se predviđa i objavljivanje informacija neovisnih izvora putem televizije i radija na širem području Bjelorusije kako bi se potaknuo razvoj demokracije.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙