FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Pijavica u blizini Đakova

ĐAKOVO, 19. studenog 2004. (Hina) - Đakovačko prigradsko naseljeŠiroko Polje zahvatila je popodne kratkotrajna i razorna pijavica kojaje nosila dijelove krovova.
ĐAKOVO, 19. studenog 2004. (Hina) - Đakovačko prigradsko naselje Široko Polje zahvatila je popodne kratkotrajna i razorna pijavica koja je nosila dijelove krovova.

Dok je najveći dio Đakovštine popodnevno nevrijeme poštedjelo, donijevši samo jaču kišu, vjetar i mjestimice led, jaki je zračni kovitlac u Širokom Polju oko 16,30 sati sa stambenih i gospodarskih zgrada nosio dijelove krovova, a u obitelji Kajzer u zrak je dignuo čak i teška željezna dvorišna vrata.

"Bilo je strašno, nikada nismo vidjeli takav kovitlac koji je nosio sve pred sobom. S krova odneseni crijep uza strašnu je buku padao na zemlju", kaže Marija Kajzer. Toj i obiteljima čije su kuće oštećene odmah su u pomoć priskočili vatrogasci iz Širokog Polja i Đakova, uklanjajući posljedice nevremena s kuća i u dvorištima pod reflektorima.

Pijavica je u Širokom Polju slomila i velik bor, bacivši ga na zgradu područne škole, no bez posljedica, a dio sela privremeno je bio bez struje.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙