FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKOPJE: GODIŠNJE ZASJEDANJE PAKTA O STABILNOSTI

SKOPJE, , 19. studenog 2004. (Hina) - U Skopju je u petak održanoredovito godišnje zasjedanje Pakta o stabinosti a Hrvatska jeistaknuta kao primjer kako se kroz regionalnu suradnju stiže dočlanstva u Europskoj uniji.
SKOPJE, , 19. studenog 2004. (Hina) - U Skopju je u petak održano redovito godišnje zasjedanje Pakta o stabinosti a Hrvatska je istaknuta kao primjer kako se kroz regionalnu suradnju stiže do članstva u Europskoj uniji.

Zahvaljujući Paktu o stabilnosti zemlje u regiji i njhovi čelnici intenzivirali su regionalnu suradnju čiji su rezultati vidljivi u procesu integracije u europske i euroatlantske strukture, opća je ocjena sastanka na kojem su sudjelovali ministri i zamjenici ministara vanjskih poslova zemalja jugoistočne Europe, predstavnici Europske unije, SAD-a, Švicarske, Norveške, Japana, OESS-a i civilne uprave na Kosovu.

Koordinator Pakta o stabilnosti Erhard Busek istaknuo je kao važnu činjenicu to da je Hrvatska, a za njom i Makedonija, sve bliže članstvu u EU što ohrabruje, kako je rekao, i ostale zemlje u regiji. Upozorio je da se zemlje regije suočavaju i dalje s mnogim problemima a kao jedno od najvažnijih pitanja koje čeka odgovor naveo je ono o budućem statusu Kosova.

Hrvatsku su na ovom skupu zastupali pomoćnik ministra vanjskih poslova Damir Kušen i nacionalni koordinator za Pakt o stabilnosti Renato Cobal.

Cobal je u govoru istaknuo da Pakt o stabilnosti pruža vrlo dobar okvir za regionalnu suradnju koja se pokazuje kao vrlo važan čimbenik za ostvarivanje prioritetnog cilja, a to je članstvo u EU.

Cobal je za Hinu izjavio da je Hrvatska na ovom sastanku u više navrata istaknuta kao primjer države koja zahvaljujući provedbi unutarnjih reformi ima jasnu europsku perpsektivu.

Hrvatska je , po riječima Cobala, dobila i priznanje za način kako se odnosi prema državama u regiji, kao i za rezultate ostvarene u jačanju demokracije, lokalne samouprave i slobode medija.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙