FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SLOVENSKA VLADA ZA JEDNOSTAVNIJU RATIFIKACIJU HRVATSKOG SSP-a

LJUBLJANA,19. studenoga(Hina) - Slovenska vlada u četvrtak jepredložila pojednostavljeni postupak ratifikacije sporazuma ostabilizaciji i pridruživanju (SSP) Hrvatske i Europske unije, javilaje u petak slovenska agencija STA. (Hina) xfl ybr
LJUBLJANA,19. studenoga(Hina) - Slovenska vlada u četvrtak je predložila pojednostavljeni postupak ratifikacije sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju (SSP) Hrvatske i Europske unije, javila je u petak slovenska agencija STA.

Sporazum su već ratificirale sve stare članice EU-a, a na pojednostavljen postupak ratifikacije pristale su i sve nove članice, te Slovenija to čini kao zadnja.

Prijedlog o pojednostavljenom postupku novim je članicama predložila Europska komisija i prema njemu u državama-članicama EU-a koje su u članstvo ušle ove godine za potvrđivanje SSP-a iz 2001. ne bi bio potreban parlamentarni postupak, nego bi bio dovoljan konsenzualni zaključak u Vijeću ministara Europske unije.

STA navodi da su na takav pojednostavljeni postupak pristale sve nove članice, a slovenska je vlada jednak prijedlog uputila u novi parlament, odnosno vanjskopolitički odbor.

(Hina) xfl ybr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙