FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Renata Pokupić dobitnica nagrade operne kuće Theatre du Chatelet

ZAGREB, 19. studenog 2004. (Hina) - Hrvatska mezzosopranistica RenataPokupić dobitnica je nagrade jedne od najznamenitijih opernih kuća nasvijetu Theatre du Chatelet u Parizu za nastup u operi Les Troyens(Trojanci) kao najbolja debitantica u 2003., a priznanje i novčananagrada bit će joj uručeni na svečanosti 23. studenoga u Parizu.
ZAGREB, 19. studenog 2004. (Hina) - Hrvatska mezzosopranistica Renata Pokupić dobitnica je nagrade jedne od najznamenitijih opernih kuća na svijetu Theatre du Chatelet u Parizu za nastup u operi Les Troyens (Trojanci) kao najbolja debitantica u 2003., a priznanje i novčana nagrada bit će joj uručeni na svečanosti 23. studenoga u Parizu.

Nagradu dodjeljuje "Le CIAM" Međunarodno društvo pokrovitelja Chateleta za nastup u operi Trojanci u 2003. godini, priopćeno je danas iz Koncertne poslovnice Artagent.

Renata Pokupić je uspješno debitirala u listopadu 2003. u Theatre du Chatelet u Parizu u operi Trojanci Hectora Berlioza i ta se izvedba smatra prekretnicom u povijesti opernih izvedaba uopće, ovjekovječena je na DVD-u izdanju BBC-a. Pokupić je postala prva hrvatska glazbenica zabilježena na DVD-u u značajnim svjetskim razmjerima.

Osim što je u Thetare du Chatelet operu Trojanci vidjelo više od 15 tisuća ljudi tijekom nekoliko izvedbi, izravno su je prenosile i državne tv postaje u Francuskoj, Velikoj Britaniji i Japanu.

Pjevala je i ulogu Didone u Purcellovoj operi Didona i Enej u Parizu u Cite de la Musique, Lyonu u Opera National de Lyon, Londonu i Oxfordu, a u prosincu će nastupiti u Kuala Lumpuru, Hong Kongu, Seulu i Tongyeongu.

U studenome će ponovno surađivati maestrom Tončijem Bilićem pod čijim će ravnanjem nastupiti u Mozartovoj misi u c-molu, 28. studenoga u Varaždinu i 29. studenoga u Hrvatskom glazbenom zavodu u Zagrebu.

Hrvatska mezzosopranistica Renata Pokupić uživa veliki ugled u Hrvatskoj i širom svijeta zbog topline i bogatstva glasa, izvrsne tehnike, prirodne i decentne scenske pojave te vrhunske interpretacije. Surađuje s mnogim međunarodno poznatim glazbenicima nastupajući na koncertima i u operama u Hrvatskoj, Češkoj, Slovačkoj i Sloveniji.

Dobitnica je brojnih hrvatskih i inozemnih priznanja za postignuća u glazbenoj umjetnosti. Diplomirala je i magistrirala na Muzičkoj akademiji u Zagrebu pod pedagoškim vodstvom prof. Zdenke Zabčić-Hesky, a potom se usavršavala u majstorskoj klasi slovačke pedagoginje Eve Blahove.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙