FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

BURMA NAJAVLJUJE OSLOBAĐANJE GOTOVO 4000 ZATOČENIKA

RANGUN, 18. studenog 2004. (Hina/AFP) - Mianmarska (burmanska) huntaobjavila je u četvrtak da je započela postupak oslobađanja gotovo 4000osoba koje je možda greškom zatočio nedavno raspušten organobavještajnih službi.
RANGUN, 18. studenog 2004. (Hina/AFP) - Mianmarska (burmanska) hunta objavila je u četvrtak da je započela postupak oslobađanja gotovo 4000 osoba koje je možda greškom zatočio nedavno raspušten organ obavještajnih službi.

Službeni radio obznanio je kasno u četvrtak da je počeo proces oslobađanja 3937 zatvorenika iz zatvora u cijeloj zemlji.

"Zaključeno je da je Nacionalni obavještajni ured možda koristio neregularna i neprikladna sredstva za njihovo zatočenje", rečeno je na državnom radiju.

Nije dan nikakav podatak o tim osobama, motivima ili prosječnom trajanju njihova zatočenja.

Organizacija za zaštitu ljudskih prava Amnesty International ocijenila je u svojem najnovijem izvješću da u Mianmaru ima 1350 političkih zatočenika.

Mianmarska vlada nikada nije priznala da drži političke zatvorenike, ali je pod pritiskom međunarodne zajednice do prošle godine provodila sporadična i rijetka oslobađanja zatvorenika iz "humanitarnih" razloga.

Vlada je 22. listopada objavila raspuštanje NIB-a, sigurnosnog tijela koji među svojim brojnim ograncima ima i vojnu obavještajnu službu, četiri dana nakon što je otpustila njegovog vođu, generala Khina Nyunta.

NIB je imao vrlo široke ovlasti i mogao je intervenirati u svim slojevima društva.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙