FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

DP: ZNATAN PORAST HRVATSKOG IZVOZA U AUSTRIJU

ZAGREB, 12. studenog 2004. (Hina) - Hrvatski izvoz u Austriju osjetnoje porastao u razdoblju od siječnja do kolovoza 2004, pa austrijskiUred za statistiku očituje povećanje od 49,1 posto u odnosu na istorazdoblje prošle godine, izvijestila je austrijska agencija APA upetak.
ZAGREB, 12. studenog 2004. (Hina) - Hrvatski izvoz u Austriju osjetno je porastao u razdoblju od siječnja do kolovoza 2004, pa austrijski Ured za statistiku očituje povećanje od 49,1 posto u odnosu na isto razdoblje prošle godine, izvijestila je austrijska agencija APA u petak.

Hrvatski izvoz u Austriju porastao je u prvih osam mjeseci ove godine s 256 na 382 milijuna eura. U istom je razdoblju austrijski izvoz u Hrvatsku uvećan za 19,7 posto, na 800 milijuna eura. U 2004. Hrvatska bi mogla u Austriju izvesti robe ukupne vrijednosti 500 milijuna eura.

Ravnatelj odjela za trgovinu u austrijskom veleposlanstvu u Zagrebu Peter Hasslacher pozitivno ocjenjuje takvu bilancu: "Očito je da ulaganja koja je Hrvatska proteklih godina realizirala napokon počinju donositi plodove".

Hassler pritom govori čak i o promjeni trenda: "Nitko to nije očekivao. Hrvatska je time na području gospodarstva već pristupila Europskoj uniji", ističe on.

Takav razvoj događaja ne treba brinuti austrijsko gospodarstvo, smatra Hassler: "I ove će godine naš trgovinski višak s Hrvatskom premašiti 600 milijuna eura", ističe on.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙