FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sabor sutra o prijedlogu državnog proračuna za 2005.

ZAGREB,17. studenoga(Hina) - Hrvatski sabor sutra će 11. sjednicunastaviti raspravom o Vladinu prijedlogu državnog proračuna za idućugodinu - uz koji su prvi put priložene i projekcije proračuna za 2006.i 2007. - te o prijedlogu zakona o izvršenju proračuna za 2005.
ZAGREB,17. studenoga(Hina) - Hrvatski sabor sutra će 11. sjednicu nastaviti raspravom o Vladinu prijedlogu državnog proračuna za iduću godinu - uz koji su prvi put priložene i projekcije proračuna za 2006. i 2007. - te o prijedlogu zakona o izvršenju proračuna za 2005.

Okvir proračuna za 2005., za koji u Vladi uvjeravaju da je socijalan te da je zadržao razvojnu sastavnicu, jesu rashodi od gotovo 91 milijarde kuna, prihodi od 86,7 milijarda te deficit opće države od 3,7 posto BDP-a.

Vlada je, kako stoji u prijedlogu, izradu proračuna počela s planom da iduće godine gospodarski rast bude 4,1 posto, uz nisku inflaciju od 2,6 posto.

Predsjednik Sabora Vladimir Šeks večeras je izvijestio da se za sutrašnju raspravu već prijavilo više od 60 zastupnika i četiri zastupnička kluba.

"Sutra ćemo raditi dok ne završimo raspravu o proračunu i zakonu o njegovu izvršenju. Možemo se pripremiti za dugu raspravu koja bi nas mogla odvesti do jutarnjih sati", poručio je zastupnicima.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙