FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

PRIŠTINA: MLADI ALBANCI MIRNO PROSVJEDOVALI PROTIV UNMIK-A

PRIŠTINA: MLADI ALBANCI MIRNO PROSVJEDOVALI PROTIV UNMIK-APRIŠTINA,17. studenoga 2004.(Hina) - Nekoliko desetaka aktivistaomladinske organizacije - Krug kosovske akcije "KAN", na čijem je čelu nekadašnji politički zatvorenik u srpskim zatvorima Albin Kurti, usrijedu je oko zgrade misije UN u Prištini postavilo žutu vrpcu inatpis "Mjesto zločina, ne prilazi", te na taj način prosvjedovaloprotiv načina na koji UNMIK obnaša svoju dužnost.
PRIŠTINA,17. studenoga 2004.(Hina) - Nekoliko desetaka aktivista omladinske organizacije - Krug kosovske akcije "KAN", na čijem je čelu nekadašnji politički zatvorenik u srpskim zatvorima Albin Kurti, u srijedu je oko zgrade misije UN u Prištini postavilo žutu vrpcu i natpis "Mjesto zločina, ne prilazi", te na taj način prosvjedovalo protiv načina na koji UNMIK obnaša svoju dužnost.

Albin Kurti je okupljenima kazao da je cilj ove akcije ukazati na "zločin koji se čini narodu Kosova". On je optužio "birokratsko" vodstvo UNMIK-a za "apsolutnu vlast" koja onemogućava razvoj demokracije na Kosovu.

Međunarodni i kosovski policajci su se pojavili kad je žuta vrpca već bila postavljena. Pošto su policajci skinuli vrpcu, prosvjednici su se razišli. Kurti je izjavio novinarima da je policija primijenila silu unatoč tome što je prosvjed bio miran. Policija nije objavila priopćenje o cijelom događaju ni o eventualnim incidentima.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙