FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SUSJEDNE ŽUPANIJE RAZVIJAJU MEĐUREGIONALNU SURADNJU

MOSTAR, 17. studenog 2004. (Hina) - Politički i gospodarskipredstavnici triju hrvatskih županija - Dubrovačko-neretvanske,Splitsko-dalmatinske i Šibensko-kninske u srijedu su u Mostaru, nasastanku s izaslanstvima triju susjednih županija u BiH-Hercegovačko-neretvanske, Zapadno-hercegovačke i Hercegbosanske(livanjske) zajednički pozvali državne vlasti u Zagrebu i Sarajevu daratificiraju Sporazum o pograničnom prometu i suradnji koji jepotpisan prošle godine.
MOSTAR, 17. studenog 2004. (Hina) - Politički i gospodarski predstavnici triju hrvatskih županija - Dubrovačko-neretvanske, Splitsko-dalmatinske i Šibensko-kninske u srijedu su u Mostaru, na sastanku s izaslanstvima triju susjednih županija u BiH- Hercegovačko-neretvanske, Zapadno-hercegovačke i Hercegbosanske (livanjske) zajednički pozvali državne vlasti u Zagrebu i Sarajevu da ratificiraju Sporazum o pograničnom prometu i suradnji koji je potpisan prošle godine.

Hrvatski veleposlanik u BiH Josip Vrbošić je rekao da odredbe tog Sporazuma omogućavaju njegovu privremenu primjenu što je i učinjeno u proteklih godinu dana, ali je dodao da je njegova brza ratifikacija nužna. Vrbošić je naglasio da se očekuje i utemeljenje zajedničkog, hrvatsko-bosanskohercegovačkog povjerenstva za primjenu Sporazuma o pograničnom prometu i suradnji čime će se olakšati život ljudima uz granicu i unaprijediti komunikacija.

Župan splitsko-dalmatinski Kruno Peronja je rekao da je i privremena primjena ovog Sporazuma povećala robnu razmjenu njegove županije s Bosnom i Hercegovinom. Dodao je da će se s olakšanjem malograničnog prometa između triju hrvatskih i triju susjednih bosanskohercegovačkih županija riješiti poteškoće vodoopskrbe, električne struje, te da će to pridonijeti zajedničkom razvitku turizma i zaštite okoliša. Peronja je naglasio potrebu razvoja međuregionalne suradnje poput one koja postoji u Europi.

Sudionici su posebice naglasili važnost zajedničkog očuvanja od zagađivanja Neretve kako bi se u dijelu koji protječe kroz Hrvatsku sačuvao rezervat uzgoja kamenica, poznatih diljem svijeta.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙