FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

MULJAČIĆ: BRALO NIJE DRŽAVLJANIN RH, NITI NA NJEZINOM TERITORIJU

ZAGREB,3. studenoga(Hina) - Haški optuženik Miroslav Bralo je etničkiHrvat iz BiH ali nije hrvatski državljanin, a napori koje Hrvatska kaotreća zemlja već dulje vrijeme poduzima na njegovu pronalaženju nedaju rezultata jer nije na teritoriju RH, izjavio je u srijedu za Hinupomoćnik ministrice pravosuđa Jakša Muljačić.
ZAGREB,3. studenoga(Hina) - Haški optuženik Miroslav Bralo je etnički Hrvat iz BiH ali nije hrvatski državljanin, a napori koje Hrvatska kao treća zemlja već dulje vrijeme poduzima na njegovu pronalaženju ne daju rezultata jer nije na teritoriju RH, izjavio je u srijedu za Hinu pomoćnik ministrice pravosuđa Jakša Muljačić.

"Bralo nije hrvatski državljanin. Hrvatska kao treća zemlja poduzima sve oko njegovog eventualnog pronalaženja ali on očito nije na hrvatskom teritoriju", kazao je Muljačić komentirajući zahtjev Carle del Ponte da Hrvatska uhiti Bralu.

Optužnica je otpečaćena nedavno no nalog za uhićenje je davno dostavljen hrvatskom pravosuđu, odnosno policiji, dodao je.

Glavna tužiteljica ICTY-a u srijedu je pred Stalnim vijećem NATO-a u Bruxellesu zatražila uhićenje generale Ante Gotovine i Miroslava Brale.

Pomoćnik ministrice je naglasio kako "nadležna tijela poduzimaju sve što mogu da pronađu Gotovinu", koji je u bijegu od podizanja optužnice u lipnju 2001.

Optužnica protiv Miroslava Brale Cicka (37), bivšeg pripadnika specijalne postrojbe HVO-a "Džokeri" otpečaćena je 12. listopada ove godine a potvrđena još 10. studenoga 1995. U 21 točki tereti ga se za kršenje ratnog prava i običaja i teške povrede Ženevskih konvencija zbog progona Bošnjaka u Lašvanskoj dolini 1993.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙