FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

MOSUL: PREUZETA KONTROLA NAD POLICIJSKIM POSTAJAMA

MOSUL, 17. studenog 2004. (Hina/AFP) - Američke i iračke snagekontroliraju u srijedu većinu policijskih postaja na zapadnoj straniMosula, 370 kilometara sjeverno od Bagdada, tjedan dana nakonkoordiniranih napada pobunjenika na iračke snage sigurnosti.
MOSUL, 17. studenog 2004. (Hina/AFP) - Američke i iračke snage kontroliraju u srijedu većinu policijskih postaja na zapadnoj strani Mosula, 370 kilometara sjeverno od Bagdada, tjedan dana nakon koordiniranih napada pobunjenika na iračke snage sigurnosti.

Najmanje je osam pobunjenika ubijeno u utorak dok su pokušavali postaviti zasjedu američkim vojnicima u centru grada, javlja agencija France Presse pozivajući se na izjavu jednog američkog časnika. Dva su vojnika ranjena u eksploziji bombe u prolazu konvoja u zapadnom dijelu Mosula.

"Osiguravamo glavne infrastrukturne objekte u gradu", rekao je poručnik Michael Kurilla.

Američko-iračke su snage zauzele šest policijskih postaja bez borbe i u srijedu su osigurale zgradu guvernera na zapadnoj strani nakon čega su nastavili napredovati prema istočnom dijelu grada.

Oko 1.200 američkih i 1.600 iračkih vojnika sudjeluje u operaciji pokrenutoj u utorak. Pet mostova koji povezuju glavne dijelove grada i dalje su zatvoreni za promet.

Kako se doznaje iz američkih vojnih izvora, najmanje je 50 pobunjenika i 20 pripadnika iračkih snaga sigurnosti ubijeno od 11. studenoga, dok je u istom razdoblju ubijen samo jedan američki vojnik.

Pobunjenici su prošli tjedan napali i zapalili više od deset policijskih postaja u Mosulu, od ukupno 46.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙