FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

AMERIKANCI PREUZELI POLICIJSKE POSTAJE NA ZAPADU MOSULA

MOSUL, 16. studenog 2004. (Hina/AFP) - Američka vojska preuzela je uutorak sve policijske postaje u zapadnom dijelu Mosula, na sjeveruIraka, koje su pobunjenici bili zauzeli prošlog tjedna, javlja AFP.
MOSUL, 16. studenog 2004. (Hina/AFP) - Američka vojska preuzela je u utorak sve policijske postaje u zapadnom dijelu Mosula, na sjeveru Iraka, koje su pobunjenici bili zauzeli prošlog tjedna, javlja AFP.

"Operacija je protekla u redu i mi smo preuzeli sve policijske postaje", izjavio je pukovnik Michael Gibler.

"Policijske postaje trenutno su u rukama američkih vojnika i iračkih sigurnosnih snaga", rekao je dodavši da će se "isto dogoditi na istočnoj obali grada".

Američka vojska i iračke sigurnosne snage započele su u utorak vojnu operaciju kako bi osigurale policijske postaje i uspostavile red u Mosulu. Ova operacija u kojoj je sudjelovalo 1.200 američkih vojnika među najvećim je operacijama protiv pobunjenika u tom gradu koji se nalazi 370 kilometara sjeverno od Bagdada.

U operaciji je sudjelovalo i 500 iračkih komandosa iz Bagdada, 500 iračkih vojnika i 600 pripadnika iračke Nacionalne garde.

"Nije bilo većeg otpora", kazao je američki časnik dodavši da su pobunjenici tijekom operacije pucali iz minobacača. On nije dao nikakve informacije o žrtvama.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙