FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

ZA "ČIŠĆENJE" FALLUJE NEKOLIKO DANA, MOSUL PONOVO POD KONTROLOM

FALLUJA/BAGDAD, 14. studenog 2004. (Hina) - "Čišćenje" sunitskogpobunjeničkog uporišta Falluje, u kojoj su američke i regularne iračkesnage u subotu završile veliku ofenzivu, trajat će četiri od pet dana,izjavio je za francuski AFP pukovnik američkih marinaca Mike Shupp, aistodobno je objavljeno da je iračka nacionalna garda ponovo preuzelakontorlu nad Mosulom.
FALLUJA/BAGDAD, 14. studenog 2004. (Hina) - "Čišćenje" sunitskog pobunjeničkog uporišta Falluje, u kojoj su američke i regularne iračke snage u subotu završile veliku ofenzivu, trajat će četiri od pet dana, izjavio je za francuski AFP pukovnik američkih marinaca Mike Shupp, a istodobno je objavljeno da je iračka nacionalna garda ponovo preuzela kontorlu nad Mosulom.

"Trebat ćem nam vjerojatno četiri do pet dana da pregledamo svaku kuću u Falluji i grad očistimo od pobunjenika", rekao je Shupp. Nakon toga će početi obnova grada, dodao je.

Zapovjednik američkih marinaca u gradu Richard Natonski izjavio je ranije da je u napadu na Falluju ubijeno 1.200 iračkih pobunjenika.

Američki brigadni general Carter Ham izjavio je u nedjelju za Reuters da su iračke regularne snage ponovo preuzele kontrolu nad Mosulom, nakon što su pobunjenici u srijedu i četvrtak izazvali kaos u gradu. Najmanje devet od 33 policijske postaje u gradu tom su prigodom pale u pobunjeničke ruke.

"Vijesti da je Mosul izvan naše kontrole bile su pretjerane, ali ti dvodnevni događaji svakako su izazvali zabrinutos za sigurnost u gradu", rekao je Ham.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙