FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Matični odbor dao zeleno svjetlo proračunu za 2005.

ZAGREB, 16. studenog 2004. (Hina) - Prijedlog državnog proračuna za2005. koji će se ovaj tjedan naći pred Hrvatskim saborom, dobio jedanas potporu matičnog Odbora za financije i državni proračun.
ZAGREB, 16. studenog 2004. (Hina) - Prijedlog državnog proračuna za 2005. koji će se ovaj tjedan naći pred Hrvatskim saborom, dobio je danas potporu matičnog Odbora za financije i državni proračun.

Rashodi središjeg državnog proračuna u iznosu od 90,9 milijardi kuna, prihodi u iznosu od 86,7 milijardi kuna, uz deficit opće države od 3,7 posto BDP-a, proračunski su okviri o kojima je na Odboru govorio ministar financija Ivan Šuker.

Ministar ističe da je proračun socijalan, ali i razvojan, da nema govora da će ulaganja u infrastrukturne projekte, prije svih cestogradnju, biti manja.

Oporbeni članovi Odbora s manje su optimizma gledali na predloženi proračun.

Mato Crkvenac (SDP) ističe da su uz precijenjene prihode, rashodi poprilično predizborni, u smislu da svi nešto dobiju i budu zadovoljni.

Prema predloženom proračunu suzdržan je bio Josip Sudec (HSU), koji izražava bojazan da 1,2 milijarde kuna više za mirovine neće biti dostatne za usklađivanje mirovina s rastom plaća.

Ministar Šuker mu je odgovrio da nema razloga za takve bojazni te da će po projekcijama njegova ministarstva i Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje ta sredstva biti dostatna.

Ministar Šuker izrazio je uvjerenje da će se proračunski prihodi popuniti smanjivanjem sive ekonomije.

"Sve te sive zone i crne rupe kroz koje prolaze prihodi proračuna nastojat ćemo smanjiti i tako povećati proračunske prihode", rekao je Šuker.

O glavnom financijskom dokumentu države Hrvatski će sabor raspravljati u četvrtak.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙