FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Arlović: HDZ želi zaustaviti rad Povjerenstva o Lencu

RIJEKA, 4. studenog(Hina) - Član Glavnog odbora SDP-a Mato Arlovićizjavio je danas u Rijeci da HDZ sada želi zaustaviti radPovjerenstva za istraživanje nepravilnosti u brodogradilištu "ViktorLenac" jer bi, tvrdi, njegovi rezultati mogli pokazati da je zanepravilnosti kriv upravo HDZ.
RIJEKA, 4. studenog(Hina) - Član Glavnog odbora SDP-a Mato Arlović izjavio je danas u Rijeci da HDZ sada želi zaustaviti rad Povjerenstva za istraživanje nepravilnosti u brodogradilištu "Viktor Lenac" jer bi, tvrdi, njegovi rezultati mogli pokazati da je za nepravilnosti kriv upravo HDZ.

Arlović je na tiskovnoj konferenciji u Rijeci rekao da je u vrijeme HDZ-ove vlasti 1993. mjerodavni sud upisao pomorsko dobro u brodogradilištu u vlasnički list "Viktora Lenca", za što je, kako je rekao, HDZ želio optužiti Ivicu Račana i Slavka Linića.

Najava o kaznenoj prijavi protiv Damira Vrhovnika, kako je ustvrdio, pokušaj je HDZ-ova bijega s terena, jer bi se, pokrene li se sudski postupak, morao zaustaviti rad tog povjerenstva. Ponovio je kako i SDP želi da se utvrdi istina u "slučaju brodogradilišta".

Izvijestio je i da se jučer s predsjednikom Hrvatskog sabora Vladimirom Šeksom dogovorio kako će saborska opozicija i pozicija zasebno donijeti stajališta o otvorenim pitanjima i o njima u početku idućeg tjedna razgovarati na sjednici proširenoga saborskog Predsjedništva. Arlović je kazao da je riječ o radu saborskih odbora, uvrštenju točaka po hitnom postupku u dnevni red sjednica, političkoj kulturi u Saboru i nedostatnoj decentralizaciji u zemlji u vezi sa saborskim odlukama.

Naveo je kako se događa da većina u Saboru bojkotira rad onemogućujući rasprave u saborskim odborima bez kvoruma te predugim obveznim čekanjem na mišljenja Vlade pri donošenju zakonskih rješenja.

Rekao je da se oporba zauzima da se automatizmom omogući uvrštenje točke po hitnom postupku u dnevni red sjednice ako to zatraži trećina zastupnika. Rekao je da je nužno zaustaviti sukobe u Saboru napadima na osobe ili vrijeđanjem.

Arlović je rekao da je potpisivanje sporazuma s MMF-om pokazalo da je Vladina razvojna politika sasvim drukčija od one koja je predstavljena kad se sastavljala Vlada, rekavši da se o tom sporazumu moralo raspravljati u Saboru.

(Hina) xdsil yvkn

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙