FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

BEOGRADSKI MEDIJI OPŠIRNO O POSJETU HRVATSKOG PREMIJERA

BEOGRADSKI MEDIJI OPŠIRNO O POSJETU HRVATSKOG PREMIJERABEOGRAD,16. studenoga(Hina) - Beogradski tiskovni mediji u utorakopširno izvještavaju o jučerašnjem posjetu hrvatskog premijera IveSanadera i izaslanstva Beogradu, pišući o događaju na naslovnimstranicama, no zasad još uvijek bez ocjena i komentara.
BEOGRAD,16. studenoga(Hina) - Beogradski tiskovni mediji u utorak opširno izvještavaju o jučerašnjem posjetu hrvatskog premijera Ive Sanadera i izaslanstva Beogradu, pišući o događaju na naslovnim stranicama, no zasad još uvijek bez ocjena i komentara.

Beogradska "Politika" izvještaj o beogradskim susretima premijera Sanadera s predsjednikom državne zajednice SCG Svetozarom Marovićem i srbijanskim premijerom Vojislavom Koštunicom donosi pod naslovom "Nova stranica", u koje se prenose ocjene dviju strana o unapređenju odnosa i o zajedničkom cilju ulaska u Europu i euroatlanske integracije. Također se ističe potpisivanje sporazuma o zaštiti manjina.

Odmah pored toga donosi i izvještaj o reakcijama u Zagrebu na posjet, u kojem se bavi i zabranom ulaska košarkašu beogradskog "Partizana" Milanu Guroviću u Hrvatsku, kao i štrajkom zatvorenika srpske nacionalnosti u zatvoru Lepoglava.

"Večernje novosti" izvještaj naslovljuje s "Radimo za budućnost", te uz navođenje osnovnih prava koja se manjinama jamče potpisanim Sporazumom o zaštiti hrvatske manjine u SCG i srpske i crnogorske u Hrvatskoj, list izdvaja i izjave hrvatskog i srbijanskog premijera o "slučaju Gurović", da takve stvari trebaju rješavati sportski klubovi, odnosno da takve stvari ubuduće treba preduhitriti.

Dnevnik "Danas" naglašava da je posjet premijera Sanadera Beogradu "prvi službeni posjet hrvatskog premijera SCG poslije raspada SFRJ", a izvještaj naslovljuje s "Beograd i Zagreb na putu ka trajnom miru". Uz opširno izvješće o tijeku posjeta hrvatskog premijera i izaslanstva, list izdvaja i reakcije stranih agencija na taj posjet.

"Glas javnosti" izvješće, pod naslovom "Budućnost za obje zemlje je Europa", događaj na naslovnoj stranici najavljuje fotografijom rukovanja dvojice premijera, Ive Sanadera i Vojislava Koštunice.

Dnevnik "Blic" kratko izvješće pod naslovom "Zajedno, ali u EU" donosi na drugoj stranici, ali se zato na posljednjoj stranici list bavi "slučajem Gurović", s nadnaslovom "Zagrebački mediji vode kampanju" i naslovom "Zabraniti Guroviću izlazak iz Beograda", u kojem tvrde da mediji pokušavaju Guroviću "zatvoriti granice i Turske i Grčke".

.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙