FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

BOT: TURSKA BI MOGLA PRISTUPITI EU-U 2015.

DEN HAAG, 15. studenog 2004. (Hina/AFP) - Pristup Turske Europskojuniji mogao bi doći u obzir 2015. ako zemlje članice odluče početipregovore 2005., ako ne dođe ne nečeg nepredviđenog i ako Ankaraispoštuje postavljene uvjete, ocijenio je u ponedjeljak nizozemskiministar vanjskih poslova Bernard Bot.
DEN HAAG, 15. studenog 2004. (Hina/AFP) - Pristup Turske Europskoj uniji mogao bi doći u obzir 2015. ako zemlje članice odluče početi pregovore 2005., ako ne dođe ne nečeg nepredviđenog i ako Ankara ispoštuje postavljene uvjete, ocijenio je u ponedjeljak nizozemski ministar vanjskih poslova Bernard Bot.

"Ako pregovori počnu 2005., ako ne bude nepredviđenih okolnosti i ako Turska nastavi tim putem, a ne vidim zašto ne bi bila u stanju ispuniti kriterije, smatra se da bi pregovori mogli trajati deset godina", kazao je Bot čija zemlja trenutno predsjedava Europskom unijom.

Upitan je li pristup Turske EU-u realan 2015., ako se ispoštuju uvjeti, odgovorio je potvrdno.

Bot je istaknuo kako predsjedništvo "upravo radi inventar stajališta naših partnera unutar EU-a", o otvaranju pregovora.

Dvadesetpetorica bi 17. prosinca na europskom summitu trebala odlučiti hoće li s Ankarom početi pregovore o prijamu.

Bot je podsjetio da je u izvješću Europske komisije iz listopada ustanovljen izvjestan broj točaka koje bi trebalo popraviti, posebice oko slobode vjeroispovijesti.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙