FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

UZROK ARAFATOVE SMRTI I DALJE LIJEČNIČKA TAJNA

PARIZ, 15. studenog 2004. (Hina/AFP) - Liječnička tajna o bolesti ismrti predsjednika Palestinske samouprave Jasera Arafata "i dalje jena snazi", izjavio je u ponedjeljak glasnogovornik francuskogministarstva vanjskih poslova.
PARIZ, 15. studenog 2004. (Hina/AFP) - Liječnička tajna o bolesti i smrti predsjednika Palestinske samouprave Jasera Arafata "i dalje je na snazi", izjavio je u ponedjeljak glasnogovornik francuskog ministarstva vanjskih poslova.

"Liječnička tajna i dalje je na snazi i nemam ništa za dodati", izjavio je glasnogovornik ministarstva Herve Ladsous odgovarajući na novinarsko pitanje.

Arafatova smrt u bolnici blizu Pariza od posljedica bolesti čiju prirodu liječnici još uvijek nisu otkrili, nastavlja pothranjivati glasine. Najtvrdokornija koja kruži među Palestincima je ona o izraelskom trovanju uz pomoć tako razrađene supstance da je se ne može uočiti.

Teza o trovanju jako je kružila među palestinskim čelnicima, od kojih su je neki demantirali, a neki obilato zastupali.

Palestinski ministar vanjskih poslova Nabil Šaat odbacio ju je kao, u prvo vrijeme, i predstavnica Organizacije za oslobođenje Palestine u Parizu Leila Šahid.

No, Šahid je konačno u nedjelju ocijenila tu tezu "potpuno mogućom", poput stalnog predstavnika palestinskih vlasti pri UN-u i nećaka Jasera Arafata Nassera al-Widwa koji je iznio svoje "najdublje sumnje".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙