FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Porastao vodostaj na pritocima Drave i Dunava

OSIJEK, 15. studenog 2004. (Hina) - Vodostaj Drave u Osijeku i Dunavakod Batine i u Vukovaru ne prijeti opasnošću od poplave, ali jeporastao vodotok na pritocima, doznaje se u osječkoj ispostaviHrvatskih voda.
OSIJEK, 15. studenog 2004. (Hina) - Vodostaj Drave u Osijeku i Dunava kod Batine i u Vukovaru ne prijeti opasnošću od poplave, ali je porastao vodotok na pritocima, doznaje se u osječkoj ispostavi Hrvatskih voda.

Za rijeku Vučicu kod Benićanaca jutros su proglašene izvanredne mjere obrane od poplave, a u njezinu nizvodnom toku kod Šaga redovite mjere obrane od poplave, rekao je Hini zamjenik rukovoditelja obrane od poplave Osječko-baranjske županije Ivica Nađ.

Izvanredne mjere proglašene su i za zapadni lateralni kanal kod Đakova, čije se vode ulijevaju u Savu.

Za rijeku Karašicu kod Kapele proglašene su redovne mjere obrane od poplave, no, kako je rekao Nađ, tu se ne očekuju veći problemi.

Što se tiče vodostaja Drave i Dunava, bez obzira na veće količine kiše koja je ovih dana padala, ne očekuju se problemi.

Primjerice, današnji vodostaj Drave kod Osijeka je plus 70 centimetara, a pripremno stanje obrane od poplave proglašava se na visini vodostaja od plus 200.

Vodostaj Dunava kod Batine danas iznosi 107, a tek kada dosegne visinu od 300 slijede pripremne mjere obrane od poplave.

Prognoza za iduće dane govori o smirivanju vremenske situacija te se ne očekuju problemi s izlijevanjem rijeka, rekao je Nađ.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙