FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Na Savi kod Jesenica redovite mjere obrane od poplava

ZAGREB, 1. studenog 2004. (Hina) - Za rijeku Savu od granice saSlovenijom do Zaprešića, zapadno od Zagreba, danas su proglašeneredovite mjere obrane od poplava, doznaje se u Državnom centru zaobavješćivanje.
ZAGREB, 1. studenog 2004. (Hina) - Za rijeku Savu od granice sa Slovenijom do Zaprešića, zapadno od Zagreba, danas su proglašene redovite mjere obrane od poplava, doznaje se u Državnom centru za obavješćivanje.

Na Savi kod Jesenica vodomjer je jutros pokazao plus 303 centimetara, što znači da je tri centimetra premašio 300, kada se proglašavaju redovite mjere obrane od poplava.

U 16 sati vodostaj Save kod Jesenica bio je 367 centimetara, ali je nakon jedan sat pao na 364 centimetra.

"Nema razloga za zabrinutost jer bi za proglašenje izvanrednih mjera obrane od poplava vodostaj trebao dosegnuti 450 centimetara", izjavio je Hini voditelj smjene Državnog centra za obavješćivanje Marijan Bajt.

Rekao je da je riječ o vodenom valu koji iz Slovenije prolazi Savom kroz Hrvatsku i nije zabrinjavajući, a i prognostičari ne najavljuju daljnje kiše.

Očekuje se da će noćas vodeni val lagano rasti nizvodno, najprije kod Podsuseda, zatim Zagreba i dalje do Dunava. Bajt je rekao da nema nikakve opasnosti od poplava, te da se na području Zagreba čak ne predviđaju ni redovite mjere obrane od poplava.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙