FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

NOVI AMERIČKI NAPAD NA POBUNJENIKE U FALLUJI

FALLUJA, 15. studenog 2004. (Hina/Reuters) - Američke su snageponovno u ponedjeljak zrakoplovima i topništvom napale pobunjeničkesnage u iračkom gradu Falluji, nakon čega su u gradu ponovno izbileborbe.
FALLUJA, 15. studenog 2004. (Hina/Reuters) - Američke su snage ponovno u ponedjeljak zrakoplovima i topništvom napale pobunjeničke snage u iračkom gradu Falluji, nakon čega su u gradu ponovno izbile borbe.

Ubrzo nakon pet topničkih i zračnih napada, u gradu su se čuli pucnjava i eksplozije, a tijekom noći američke su snage granatama gađale pojedine ciljeve.

Američki časnici kažu da je Falluja pod nadzorom marinaca nakon tjedan dana borbi.

U ofenzivi koja bi, kako se nada privremena vlada, trebala pridonijeti stabilizaciji Iraka uoči izbora zakazanih za siječanj, marinci imaju zadaću očistiti preostala mjesta otpora u okolici Falluje.

Američka je vojska objavila da je u borbi za nadzor Falluje poginulo 38 američkih vojnika te da ih je 275 ranjeno. U sukobima je poginulo oko tisuću iračkih pobunjenika, dok ih je oko 500 zarobljeno, objavila je američka vojska. Podataka o civilnim žrtvama nema, ali stanovnici kažu da su mnogi poginuli.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙