FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

ANNAN UPOZORAVA SAD, BRITANIJU I IRAK ZBOG NAPADA NA FALLUJU

UJEDINJENI NARODI, 5. studenoga 2004. (Hina/Reuters) - Glavni tajnikUjedinjenih naroda Kofi Annan upozorio je Sjedinjene Države, Britanijui Irak da bi napad na Falluju mogao još više razljutiti Iračane iugroziti planirane siječanjske izbore, izjavili su u petak UN-ovidužnosnici.
UJEDINJENI NARODI, 5. studenoga 2004. (Hina/Reuters) - Glavni tajnik Ujedinjenih naroda Kofi Annan upozorio je Sjedinjene Države, Britaniju i Irak da bi napad na Falluju mogao još više razljutiti Iračane i ugroziti planirane siječanjske izbore, izjavili su u petak UN-ovi dužnosnici.

Upozorenje u vezi s tim gradom što ga drže pobunjenici Annan je poslao prošli vikend u pismu američkom predsjedniku Georgeu Bushu, britanskom premijeru Tonyju Blairu i iračkome premijeru Iyadu Allawiju, rekao je taj dužnosnik koji je želio ostati neimenovan.

Glasnogovornik UN-a rekao je da ta organizacija nema komentara o tome pismu.

"Nemamo što reći o privatnoj komunikaciji između glavnoga tajnika i šefova država", rekao je.

Za upozorenje se saznalo kad su američki vojnici pozvali civile da odu iz Falluje i počeli zračne udare na taj grad, u sklopu priprema za napad kojim bi prije izbora ugušili pobunu.

Iračani trebaju glasovati 27. siječnja.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙