FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

PALESTINSKI IZBORI 9. SIJEČNJA, ABAS KANDIDAT FATAHA

RAMALLAH, 14. studenog 2004. (Hina/Reuters) - Palestinski predsjedničkiizbori, na kojima će se birati nasljednik pokojnog Jasera Arafata,održat će se 9. siječnja, izjavio je u nedjelju prijelazni predsjednikRavi Fatuh nakon sjednice palestinskog izbornog povjerenstva, aistodobno je službeno objavljeno da će kandidat najveće palestinskegrupacije Fataha na predstojećim izborima biti Mahmud Abas
RAMALLAH, 14. studenog 2004. (Hina/Reuters) - Palestinski predsjednički izbori, na kojima će se birati nasljednik pokojnog Jasera Arafata, održat će se 9. siječnja, izjavio je u nedjelju prijelazni predsjednik Ravi Fatuh nakon sjednice palestinskog izbornog povjerenstva, a istodobno je službeno objavljeno da će kandidat najveće palestinske grupacije Fataha na predstojećim izborima biti Mahmud Abas

"Slobodni i izravni izbori za predsjednika palestinske samouprave održat će se 9. siječnja", rekao je Fatuh u stožeru Mukata gdje je Arafat proveo posljednje godine života i njegovom posljednjem počivalištu.

Postupak kandidature počet će 20. studenoga i trajat će 12 dana. Po palestinskom zakonu, izbori se moraju održati 60 dana nakon predsjednikove smrti ili nemogućnosti da obavlja svoju dužnost.

Na sjednici glavnog odbora Fataha odlučeno da će jedan od osnivača te grupacije i bivši premijer Mahmud Abas (Abu Mazen) biti njihov kandidat na predsjedničkim izborima.

Na istoj je sjednici aktualni premijer Ahmed Korei postavljen na čelo palestinskog vijeća nacionalne sigurnosti, dužnost koju je do smrti obnašao Jaser Arafat.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙