FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

KOREI: IZBORI ZA ARAFATOVOG NASLJEDNIKA PRIJE 9. SIJEČNJA

RAMALLAH, 13. studenog 2004. (Hina/Reuters) - Izbori za nasljednikapreminulog palestinskog čelnika Jasera Arafata bit će organiziraniprije 9. siječnja sljedeće godine, rekao je u subotu palestinskipremijer Ahmed Korei koji je također pozvao na jačanje mirovnih naporana Bliskom istoku.
RAMALLAH, 13. studenog 2004. (Hina/Reuters) - Izbori za nasljednika preminulog palestinskog čelnika Jasera Arafata bit će organizirani prije 9. siječnja sljedeće godine, rekao je u subotu palestinski premijer Ahmed Korei koji je također pozvao na jačanje mirovnih napora na Bliskom istoku.

Korei, koji se obratio novinarima u Ramallahu na Zapadnoj obali, rekao je da se izbori moraju održati prije 9. siječnja 2005, što je zakonski rok od 60 dana nakon Arafatove smrti. U međuvremenu, dužnost privremenog predsjednika obavlja čelnik Palestinskog zakonodavnog vijeća Ravi Fatuh.

Palestinski dužnosnici pozdravili su i komentar američkog predsjednika Georgea Busha koji je rekao da će uložiti napore da tijekom sljedeće četiri godine bude stvorena palestinska država, ali su izrazili nadu da će se to dogoditi i prije istjeka njegova mandata.

"Želim reći američkoj administraciji, predsjedniku Bushu, Izraelcima i cijelom svijetu da je došlo vrijeme kada treba biti ozbiljan", naglasio je Korei.

"Svi trebaju razmotriti svoje pozicije. Palestinci i Izraelci, i jedni i drugi, imaju pravo živjeti u miru. Ako je svako odlučan u tome, možemo realizirati mir u kratkom vremenu", dodao je.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙