FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

NATO SE MORA SUPROTSTAVITI PRIJETNJAMA "DALEKO OD KUĆE"

RIM, 13. studenog 2004. (Hina/AFP) - NATO se ne može ograničiti samona obranu teritorija svojih zemalja članica nego se isto tako morasuprotstaviti prijetnjama "daleko od kuće", izjavio je u subotu glavnitajnik NATO-a Jaap de Hoop Scheffer pred Parlamentarnom skupštinomSjevernoatlantskog saveza u Veneciji.
RIM, 13. studenog 2004. (Hina/AFP) - NATO se ne može ograničiti samo na obranu teritorija svojih zemalja članica nego se isto tako mora suprotstaviti prijetnjama "daleko od kuće", izjavio je u subotu glavni tajnik NATO-a Jaap de Hoop Scheffer pred Parlamentarnom skupštinom Sjevernoatlantskog saveza u Veneciji.

"Obrana teritorija uvijek će biti funkcija NATO-a, ali ne možemo štititi našu sigurnost bez da se suprotstavimo mogućim rizicima i prijetnjama koji se rađaju daleko od naše kuće", rekao je on, a prenijela je talijanska agencija Ansa.

"Ili se suočavamo s tim problemima gdje i kada se oni pojavili ili ćemo ih pronaći na našem pragu", nastavio je.

"Iz tog smo se razloga angažirali na Balkanu, u Afganistanu, a sada i u Iraku, ali ne možemo uspješno djelovati ako nemamo razumijevanje i potporu našeg javnog mišljenja", ocijenio je de Hoop Scheffer i pozvao parlamentarce da tu poruku prenesu građanima.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙