FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

NAJAVA DOGAĐAJA - SVIJET - ZA PETAK, 5. STUDENOGA

ZAGREB, 5. studenog 2004. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje zapetak, 5. studenoga.
ZAGREB, 5. studenog 2004. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za petak, 5. studenoga.

ZAGREB - Predsjednik Haškog suda (ICTY) Theodor Meron, drugog dana službenog posjeta Hrvatskoj, sastat će se s ministricom pravosuđa Vesnom Škare Ožbolt, nakon čega su predviđene izjave za novinare, (Ministarstvo pravosuđa, 11:30 sati). Nakon toga, suca Merona primit će predsjednik Stjepan Mesić, (Ured predsjednika, 13:30 sati). Predsjednik Haškog suda sastaje se i s Božidarom Rumenjakom, predsjednikom Županijskog suda u Zagrebu, jednim od četiri suda u Hrvatskoj kojima bi trebao biti ustupljen dio haških predmeta.

BRUXELLES - Drugi dan sastanka na vrhu zemalja članica Europske unije. Europskim čelnicima pridružit će se čelnici zemalja kandidata za ulazak u Uniju, među kojima je i hrvatski premijer Ivo Sanader. On će se odvojeno sastati s Guyem Verhofstadtom, predsjednikom belgijske vlade i potom sudjelovati na zajedničkom sastanku šefova država kandidata s nizozemskim predsjedništvom.

LJUBLJANA - Ministar obrane Berislav Rončević sudjeluje na konferenciji ministara obrane jugoistočne Europe.

BRUXELLES - Irački premijer Iyad Allawi posjetit će sjedište NATO-a prije razgovora s europskim čelnicima okupljenim na summitu EU-a. Prvi posjet Allawija NATO-u događa se u vrijeme kada Sjevernoatlanski savez počinje uvježbavati iračke časnike u sklopu programa pomoći u osnivanju iračkih snaga sigurnosti.

EREVAN - Posjet glavnog tajnika NATO-a Jaap de Hoop Scheffera Armeniji.

RIM - Zaposleni u automobilskom koncernu Fiat štrajkat će u svim tvornicama u Italiji zbog najavljenog otpuštanja 500 radnika u Areseju kod Milana.

PRAG - Regionalni izbori i prvi krug izbora za češki Senat, na kojima će birači birati 81 zastupnika u gornji dom parlamenta.

DEŽURNI UREDNICI:

Noć: Mario Vrandečić

Prijepodne: Srđan Baković

Poslijepodne: Duška Gerić Koren/Darko Vlahović

Navečer: Maša Taušan

telefon: 385 1 4808 645

telefax: 385 1 4808 822

e-mail: vpdesk@hina.hr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙