FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

DC neće imati predsjedničkog kandidata

ZAGREB, 13. studenog 2004. (Hina) - Demokratski centar (DC) neće imatikandidata za predsjednika Republike jer je predsjednica stranke iministrica pravosuđa Vesna Škare-Ožbolt, koja je danas dobila potporuvećine članova Glavnog odbora DC-a, rekla da se neće kandidirati.
ZAGREB, 13. studenog 2004. (Hina) - Demokratski centar (DC) neće imati kandidata za predsjednika Republike jer je predsjednica stranke i ministrica pravosuđa Vesna Škare-Ožbolt, koja je danas dobila potporu većine članova Glavnog odbora DC-a, rekla da se neće kandidirati.

"Neću se kandidirati jer želim jak Demokratski centar. Cilj su mi lokalni izbori i postići rezultat u Vladi na način da će iza nas biti hrpa rezultata, a ne neuspjeha", izjavila je na sjednici Glavnog odbora DC-a Vesna Škare-Ožbolt.

"U Vladi nam je povjerena odgovorna zadaća reforme pravosuđa i suradnje sa Sudom u Haagu, važna za ulazak Hrvatske u EU, i politička nam je obveza preuzeti posao uspješno i završiti", rekla je Vesna Škare-Ožbolt.

Također je ustvrdila da bi "dva mjeseca kampanje u vrijeme kad se donose odluke za Ministarstvo pravosuđa i DC značilo gubljenje u tempu", te da "izbori za predsjednika Republike i figura predsjednika nisu najvažnija stvar".

"Vlada je najodgovornija, i ako smo sastavni dio Vlade, trebamo biti svjesni odgovornosti preuzete na sebe", kazala je.

Članovima DC-a rekla je da ju ne nagovaraju da se kandidira za predsjednika Republike jer joj je teško. "Cilj mi je ojačati stranku, a ne sebe, i pripremiti ju za lokalne izbore kako bi dobila pet puta više nego što je postigla na prošlim izborima", rekla je Vesna Škare-Ožbolt.

Podsjetila je kako je jako dugo na političkoj sceni, te da se osjeća vrlo staro i iskusno. "Od 1990. sam sudjelovala u stvaranju hrvatske države i preuzela odgovorne poslove koji nisu bili jednostavni za mladu ženu i iz svega izlazila uvijek kao pobjednik", rekla je Vesna Škare-Ožbolt.

"Na političkoj sceni sam politički radnik i ja bitke ne gubim, i od svih kandidata koji su sada na sceni i kandidiraju se za predsjednika ne bojim se nijednoga", dodala je predsjednica DC-a.

Na današnjoj sjednici Glavnog odbora DC-a za govornicom su se izmjenjivali članovi koji su Vesnu Škare-Ožbolt nagovarali da prihvati kandidaturu za predsjednicu države, ističući da DC mora imati svojeg kandidata i da je ona svojim osobinama zaslužila da bude buduća predsjednica Hrvatske. Bilo je i onih koji misle da nije mudra odluka da DC iziđe s kandidatom.

Tako je potpredsjednik stranke Joško Morić izjavio da jedino Vesna Škare-Ožbolt može biti DC-ov kandidat za predsjednicu Republike i da bi njezinom kandidaturom "nastala ozbiljna frka za druge kandidate". Ipak joj je predložio da se ne kandidira jer je uvjeren da je građanima potrebna u izvršnoj vlasti, te da će na sljedećim predsjedničkim izborima "pobijediti ne u prvom krugu, već prijepodne izbornog dana".

Potporu Vesni Škare-Ožbolt, uz tvrdnje da joj drugi kandidati "nisu ni do koljena" i da ih je već sada pobijedila, ali pobjednicom neće postati jer se radi o drugim igrama, rekla je članica Predsjedništva DC-a Marina Ivanišević.

Slično mišljenje izrazili su i glavni tajnik stranke Ante Despot te potpredsjednik DC-a Đurica Mišin.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙