FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

DC zaprepašten mesićevom izjavom

ZAGREB, 3. studenog 2004. (Hina) - Potpredsjednik Demokratskog centra(DC) Joško Morić danas je izjavio da je DC "zaprepašten" izjavompredsjednika Republike Stjepana Mesića da Hrvatska nikad nije ratovalas Crnom Gorom.
ZAGREB, 3. studenog 2004. (Hina) - Potpredsjednik Demokratskog centra (DC) Joško Morić danas je izjavio da je DC "zaprepašten" izjavom predsjednika Republike Stjepana Mesića da Hrvatska nikad nije ratovala s Crnom Gorom.

"Svoju već poznatu nonšalanciju Mesić je još jednom pretvorio u političku nekorektnost i neodgovornost predsjednika Republike", rekao je Morić na konferenciji za novinare.

Ocijenio je da je Mesić potrebu za normalizacijom međunarodnih političkih odnosa u regiji pobrkao s istinom o Domovinskom ratu. Dodao je da DC tu vidi i Mesićevu želju za brisanjem dijela osobne prošlosti, jer je u to vrijeme bio predsjednik Predsjedništva bivše SFRJ i vrhovni vojni zapovjednik.

Odgovarajući na pitanje hoće li Hrvoje Šarinić biti DC-ov predsjednički kandidat, Morić je odgovorio da će o mogućem kandidatu ili kandidatkinji odlučiti stranački Glavni odbor na sjednici 13. studenoga.

Morić je kritizirao najavu Radimira Čačića i HNS-a o osnivanju fonda iz kojeg bi se vozačima na području Varaždinske županije plaćale kazne za vožnju pod utjecajem alkohola. Time HNS-ovi političari "javno pozivaju na svjesno i namjerno kršenje Zakona o sigurnosti prometa na cestama, na građanski neposluh i anarhiju", rekao je.

Također, Morić je ustvrdio da je postavljanjem Antuna Kapraljevića na mjesto predsjednika Povjerenstva za sprječavanje sukoba interesa izbjegnuto ispitivanje prijava sukoba interesa u kojima je bio Čačić.

"Da je Povjerenstvo ispitalo prijave sukoba interesa u kojima je bio bivši ministar Čačić, on danas vjerojatno ne bi imao novca za plaćanje kazna vozačima pod utjecajem alkohola", rekao je Morić.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙