FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

POČELA OPERACIJA TRAŽENJA ORUŽJA U SADR CITYJU

BAGDAD, 24. listopada 2004. (Hina/AFP) - Operacija traženja oružjapokrenuta je u nedjelju u četvrti Bagdada Sadr Cityju, objavila jeiračka policija.
BAGDAD, 24. listopada 2004. (Hina/AFP) - Operacija traženja oružja pokrenuta je u nedjelju u četvrti Bagdada Sadr Cityju, objavila je iračka policija.

"Operacija je pokrenuta", kazao je pukovnik Hussein Jaddu koji se priključio konvoju od dvadesetak vozila američke vojske, četiri iračke nacionalne garde i desetak vozila iračke policije uključenih u tu operaciju.

Oko 18.000 komada oružja i streljiva predano je tijekom procesa razoružanja šijitske četvrti Sadr City, kazao je u subotu zamjenik premijera Barham Saleh, ocijenivši tu kampanju "vrlo uspješnom".

Posebno je pozdravio uspjeh sakupljanja oružja u toj četvtri gdje su se nalazile snage radikalnog klerika Moqtada al Sadra.

"Program je uspio i vlada traži načina da se proširi na cijelu zemlju", rekao je on u subotu najavivši početak operacije traženja oružja po kućama u toj četvrti kako bi se provjerilo da u njima nije ostalo više oružja.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙