FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Povjerenstvo za Mediteranski institut: Nada da se Radman neće povući

SPLIT/ZAGREB , 12. studenog 2004. (Hina) - U Splitu je danas izazatvorenih vrata održan sastanak Povjerenstva za dovršetak zgradeMediteranskog instituta za istraživanje života, a po izjavi jednog odsudionika, rektora splitskog Sveučilišta Ivana Pavića, članovi suizrazili nadu da se akademik Radman neće povući iz projekta iako jeto, nezadovoljan potporom Ministarstva znanosti, najavio u jednomdnevniku.
SPLIT/ZAGREB , 12. studenog 2004. (Hina) - U Splitu je danas iza zatvorenih vrata održan sastanak Povjerenstva za dovršetak zgrade Mediteranskog instituta za istraživanje života, a po izjavi jednog od sudionika, rektora splitskog Sveučilišta Ivana Pavića, članovi su izrazili nadu da se akademik Radman neće povući iz projekta iako je to, nezadovoljan potporom Ministarstva znanosti, najavio u jednom dnevniku.

Prema riječima rektora Ivana Pavića, na sastanku tog povjerenstva, osim njega, bili su državni tajnik u Ministarstvu znanosti Slobodan Uzelac, arhitektica Jadranka Šimić i voditelj projekta Siniša Poljak. Na sastanku je zaključeno da je prikupljena sva dokumentacija koja omogućuje nastavak radova, te je odlučeno da se sljedećeg tjedna raspiše natječaj za odabir izvođača.

Rektor Pavić ističe kako je Povjerenstvo za dovršetak zgrade Mediteranskog instituta za istraživanje života obavilo sve predviđene poslove i da će zgrada u cijelosti biti završena iduće godine u svibnju.

Državni tajnik u Ministarstvu znanosti, obrazovanja i športa Slobodan Uzelac u telefonskoj izjavi za Hinu rekao da će radovi na objektu biti gotovi do svibnja i da se izjava akademika Miroslava Radmana iz današnjih dnevnih novina ne uklapa u ono što se događa na tom projektu.

Javni natječaj za nastavak radova bit će objavljen za koji dan i, s rokom za žalbe, nastavak radova mogao bi uslijediti sredinom prosinca, rekao je Uzelac .

Vezano uz dio Radmanovih tvrdnji da mu iz Ministarstva nitko ne odgovara na pisma, ministar Primorac mi je rekao da već pet-šest mjeseci od Radmana nije dobio ni jedno pismo u vezi s tim projektom, izjavio je Uzelac.

Komunikacija Radmana i Ministarstva poznata je javnosti, to je javni dijalog, ali nema razloga zbog toga prekidati radove na projektu, rekao je Uzelac.

Prije nekoliko dana očitovali smo se i na zahtjev državnog odvjetnika u vezi s anonimnom prijavom protiv akademika Radmana i njegova suradnika Luke Gjakuna.

Prijava se odnosila na navodne malverzacije državnim proračunskim sredstvima namijenjenima preuređenju bivše vojarne u kompleksu Vile Dalmacija u zgradu Mediteranskog instituta za istraživanje života.

Poslali smo izvješće državnom odvjetniku te smo uvjereni da je nastavak radova moguć, izjavio je Uzelac.

Akademik Radman u današnjem Novom listu izjavljuje da će, ako Institut nije dobrodošao u Splitu, gdje nema nikakvu podršku, taj projekt biti ostvaren u Francuskoj. On će, kako je rekao, zadržati intelektualno vlasništvo nad projektom. Također je izjavio i da niti na jedno od njegovih pisama nisu odgovorili ni ministar Primorac, ni premijer Sanader.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙