FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

ABU MUSSAB AL-ZARQAWI POTIČE POBUNJENIKE U FALLUJU DA PRUŽE OTPOR

DUBAI, 12. studenog 2004. (Hina/AFP) - Islamistička internetskastranica objavila je u petak audiosnimku koja se pripisuje jordanskomislamistu Abuu Mussabu Al-Zarqawiju u kojoj ovaj poziva pobunjenike uFalluji, gradu zapadno od Bagdada koji je od ponedjeljka poprišteameričko-iračke vojne ofenzive, da pruže otpor.
DUBAI, 12. studenog 2004. (Hina/AFP) - Islamistička internetska stranica objavila je u petak audiosnimku koja se pripisuje jordanskom islamistu Abuu Mussabu Al-Zarqawiju u kojoj ovaj poziva pobunjenike u Falluji, gradu zapadno od Bagdada koji je od ponedjeljka poprište američko-iračke vojne ofenzive, da pruže otpor.

"Junaci islama u Falluji, blagoslovljen bio vaš sveti rat. Imajte još malo strpljenja i požnjet ćete pobjedu, bude li Božja volja", govori glas koji se pripisuje Zarqawiju, najvećem neprijatelju SAD-a u Iraku, kojega američke snage žele neutralizirati napadom na pobunjeni sunitski grad.

Američka vojska u petak je izjavila da nadzire gotovo čitavu Falluju, dodavši ipak kako postoje područja otpora. No priznala je i da će trebati vremena za uspostavu sigurnosti u gradu.

"Ne dopustite da vas prevare njihova podla glasila, jer sve što čujete čiste su laži i krivotvorine", kaže navodni Zarqawijev glas.

U utorak je visoki dužnosnik američke vojske u Washingtonu izjavio da su pobunjenički vođe, među kojima je Zarqawi, najvjerojatnije pobjegli iz Falluje.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙