FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

EMIRATI:DVA VELIKA NOVA MINISTARSTVA, NA ČELU JEDNOGA ŽENA

DUBAI, 2. studenog 2004. (Hina/AFP) - Ujedinjeni Arapski Emiratiimaju novu vladu s dva nova velika ministarstva - jedno za energiju adrugo za gospodarstvo i planiranja, a po prvi puta jedno jeministarstvo u ovoj zemlji bogatoj nafti povjereno jednoj ženi.
DUBAI, 2. studenog 2004. (Hina/AFP) - Ujedinjeni Arapski Emirati imaju novu vladu s dva nova velika ministarstva - jedno za energiju a drugo za gospodarstvo i planiranja, a po prvi puta jedno je ministarstvo u ovoj zemlji bogatoj nafti povjereno jednoj ženi.

"To je vrlo duboka promjena koja svjedoči o dugoročnoj strategiji posebice na gospodarskom planu", izjavio je u utorak za francusku novinsku agenciju France presse jedan zapadnjački diplomat sa sjedištem u Abu Dabiju.

Predsjedničkim dekretom u ponedjeljak je navečer objavljena velika promjena na čelu ministarstava. Imenovano je sedam novih ministara a neka ministarstva su spojena.

Mohamad ben Zaen al-Hameli imenovan je ministrom enegetike, u novom velikom ministarstvu koje će biti zaduženo za upravljanje električnom energijom, vodom i naftom.

Hameli (52) ima veliku iskustvo u naftnoj industriji, te se nalazi na čelu Vrhovnog vijeća za naftu u toj zemlji.

Po prvi puta u povijesti Emirata na čelo jednog ministarstva - ministarstva gospodarstva i planiranja - imenovana je žena. Žena šeik Lubna al-Kasemi, članica vladajuće obitelji u Emiratima, poslovna je žena i stručnjakinja za elektronsku trgovinu.

Njezino imenovanja "u skladu je s modernom tendencijom koja se sastoji od toga da se ženama daju veće uloge", ocijenio je zapadnjački diplomat.

"To je znak da se stvari mijenjaju u ovoj zemlji", dodao je.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙