FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

CHIRAC POZVAO IRAČKOG PREDSJEDNIKA U POSJET FRANCUSKOJ

BRUXELLES, 5. studenog 2004. (Hina/AFP) - Francuski predsjednik JacquesChirac, poznat kao izraziti kritičar rata u Iraku, u petak je uBruxellesu rekao kako je pozvao iračkog predsjednika GhazijaAl-Yaouara u posjet Francuskoj, koji je on prihvatio.
BRUXELLES, 5. studenog 2004. (Hina/AFP) - Francuski predsjednik Jacques Chirac, poznat kao izraziti kritičar rata u Iraku, u petak je u Bruxellesu rekao kako je pozvao iračkog predsjednika Ghazija Al-Yaouara u posjet Francuskoj, koji je on prihvatio.

Prvi dolazak iračkog predsjednika u Francusku, koji je bio predviđen za početak rujna, odgođen je zbog otmice dvojice francuskih novinara i njihovog vozača Sirijca, kako je tvrdilo francusko ministarstvo vanjskih poslova.

"Predsjednik Iraka izrazio je želju da se sastanemo i ja ću ga rado ugostiti", rekao je Chirac u izjavi za novinare koji prate europski summit u Bruxellesu.

Chirac je već napustio summit EU kako bi prisustvovao ispraćaju preminulog vođe Ujedinjenih Arapskih Emirata šeika Zayeda bin Sultana al-Nahayana, pa neće nazočiti sutrašnjem ručku vođa članica EU i iračkog premijera Iyada Allawija, ali je rekao kako on njega ne izbjegava.

"Nikad nisam odbio susret s premijerom Allawijem. Štoviše, susreli smo se na summitu G8 u Sjedinjenim Američkim Državama", rekao je Jacques Chirac, govoreći o lipanjskom sastanku G8 u američkom Sea Islandu.

Allawi je iziritirao Francusku novinskim tvrdnjama kako je njezino stajalište oko invazije na Irak pod američkim vodstvom neće poštedjeti terorističkih napada.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙