FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

OBILJEŽENA 85. OBLJETNICA VETERINARSKOG FAKULTETA

ZAGREB, 12. studenog 2004. (Hina) - Osamdeset i peta obljetnicaVeterinarskog fakulteta u Zagrebu obilježena je danas svečanomsjednicom Fakultetskog vijeća i prigodnim umjetničkim programom.
ZAGREB, 12. studenog 2004. (Hina) - Osamdeset i peta obljetnica Veterinarskog fakulteta u Zagrebu obilježena je danas svečanom sjednicom Fakultetskog vijeća i prigodnim umjetničkim programom.

Gosti, među kojima i dekani nekih europskih fakulteta, pred djelomično obnovljenu zgradu Veterinarskog fakulteta dovezeni su kočijama.

Na konferenciji za novinare, kako je rečeno, prvoj u povijesti Fakulteta, bilo je govora o položaju Veterinarskog fakulteta u domaćim i europskim znanstvenim zajednicama. Taj fakultet prvi je u Hrvatskoj uspješno prošao ispitivanja europskih stručnjaka, rečeno je.

Veterinarski fakultet je jedan od prvih koji je imao snage pogledati se u ogledalo, pohvalila je rektorica Sveučilišta u Zagrebu Jasna Helena Mencer taj fakultet.

U približavanju Bolonjskoj deklaraciji Vaterinarski je fakultet naša izvanredna preporuka, kazao je državni tajnik u Ministarstvu znanosti, obrazovanja i športa Juraj Božičević. Dobro surađujemo u znanstvenim projektima i projektima tehnološkog razvoja, dodao je.

Fakultet se četiri godine pripremao za procjene stručnjaka Europske udruge ustanova za veterinarsku izobrazbu (EAEVE) i dobio opću povoljnu ocjenu i tako se našao na popisu tako ocijenjenih veterinarskih fakulteta u Europi, rekla je dekanica Ljiljana Pinter. Važnost te ocjene je to veća zna li se da EAEVE svoja izvješća šalje Europskoj komisiji, dodala je.

Radimo na prilagodbi nastavnog plana i programa u skladu s Bolonjskom deklaracijom i iduću akademsku godinu počinjemo novim oblikom studija, kazao je prodekan za nastavu Albert Marinculić.

Od 1993. do danas broj radova objavljenih u referentnim znanstvenim časopisima višestruko se povećao, pa mlađe generacije znanstvenika, koje su se dijelom školovale u inozemstvu, sve više objavljuju u inozemnim časopisima, rekao je prodekan za znanost i međunarodnu suradnju Josip Madić. Naš "Veterinarski arhiv", časopis sa 75-godišnjom tradicijom, popunjavaju sve više stranci, požalio se Madić.

U 2004. odlukom Senata Sveučilišta Veterinarskom fakultetu odobren je 17,6 milijuna kuna zajma za ulaganje i opremu, a još je iz namjenskih i vlastitih sredstava utrošeno 6,7 milijuna kuna za popravke i uređenja zgrada.

Od osnutka do srpnja 2004. diplomiralo je 6710 studenata, a oko 11 posto ih je steklo doktorat, među kojima i velik broj studenata koji su završili druge fakultete, rekao je Madić.

Fakultet je organiziran u 24 zavoda, ambulantnu kliniku i knjižnicu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙