FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

ŠVEDSKI TUŽITELJ TRAŽI DOŽIVOTNU KAZNU ZA UBOJICU ANNE LINDH

STOCKHOLM, 12. studenog 2004. (Hina/dpa) - Švedski državni tužiteljzatražio je za Mijaila Mijailovića, ubojicu ministrice vanjskihposlova Anne Lindh, doživotnu kaznu zatvora, tvrdeći da se radilo o"iznimno okrutnom" ubojstvu.
STOCKHOLM, 12. studenog 2004. (Hina/dpa) - Švedski državni tužitelj zatražio je za Mijaila Mijailovića, ubojicu ministrice vanjskih poslova Anne Lindh, doživotnu kaznu zatvora, tvrdeći da se radilo o "iznimno okrutnom" ubojstvu.

"Jednostavno ne mogu naći olakotne okolnosti", izjavio je Nils Rekke u završnoj riječi na Vrhovnom sudu.

Mijailović je 10. rujna 2003. godine Lindh napao nožem u robnoj kući. Preminula je drugi dan u bolnici uslijed zadobivenih rana.

Mijailović je u ožujku osuđen na doživotni zatvor ali je presudu poništio prizivni sud koji je odredio boravak u zatvorenoj psihijatrijskoj bolnici.

Odvjetnik ubojice, Mikael Nilsson, tvrdi da je njegov klijent teško psihički poremećen, a stručnjaci se razilaze oko njegovog psihijatrijskog statusa.

Dvadesetpetogodišnji Mijailović sin je srpskih useljenika koji se netom odrekao švedskog državljanstva, ali ostaje državljanin SiCG. U slučaju da bude osuđen na zatvor tražit će služenje kazne u Srbiji, kazao je njegov odvjetnik.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙