FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

ŽUŽUL U IME RH ODAO POČAST JASERU ARAFATU

ZAGREB, 12. studenog 2004. (Hina) - Hrvatski ministar vanjskih poslovaMiomir Žužul prisustvovao je u petak u Kairu odavanju počasti iposljednjem ispraćaju predsjednika Jasera Arafata izrazivši, u imeRepublike Hrvatske, sućut palestinskim čelnicima i cijelompalestinskom narodu.
ZAGREB, 12. studenog 2004. (Hina) - Hrvatski ministar vanjskih poslova Miomir Žužul prisustvovao je u petak u Kairu odavanju počasti i posljednjem ispraćaju predsjednika Jasera Arafata izrazivši, u ime Republike Hrvatske, sućut palestinskim čelnicima i cijelom palestinskom narodu.

"Jaser Arafat bio je neprikosnoveni vođa svojeg naroda i sada vlada veliko iščekivanje što će se dogoditi sljedeće", rekao je ministar Žužul u izjavi za Hinu.

"U sljedećih 60 dana Palestinci moraju izabrati novog predsjednika i o tome će ovisiti nastavak mirovnih pregovora", dodao je hrvatski šef diplomacije. Prema njegovim riječima, o tome se neformalno u petak u Kairu razgovaralo među predstavnicima međunarodne zajednice.

Na upit kakve su sada šanse za postizanje mirovnog dogovora između Palestinaca i Izraelaca, ministar Žužul je ocijenio da "postoje šanse za postizanje dogovora ali je sada prvenstveno na palestinskom narodu da izabere novog predsjednika i nove lidere".

"Mislim da ne postoji nitko tko vjeruje da postoji neki drugi način da se dođe do rješenja osim kroz mirovne pregovore", rekao je Žužul.

Ispraćaju Jasera Arafata prisutvovala su mnogobrojna visoka izaslanstva, premijeri, ministri i predsjednici država i kraljevstava.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙